PK firar 30 år i samma byggnad med Öppet Hus 23 maj

Nu bjuder PK in till Öppet hus i Konstrahuset tillsammans med övriga hyresgäster. Välkommen och hälsa på oss!

År 1994 den 23 maj flyttade redaktionen för Pargas Kungörelser in i Konstrahuset på Strandvägen i Pargas centrum. Nu 30 år senare, finns man fortfarande kvar i samma byggnad även om redaktionen har flyttat en våning ner och har sina utrymmen på bottenvåningen. För att fira dessa jämna år håller PK tillsammans med övriga hyresgäster i Konstrahuset Öppet Hus torsdagen den 23 maj klockan 11–17.

Träffa PK:s och ÅU:s blivande chefredaktör

Vi bjuder på kaffe och bulle samt grillkorv till de 150 första. Kom också och träffa ÅU:s och PK:s blivande chefredaktör och vd Susanna Landor, som är på plats från klockan 13.30 –17.00. Samtidigt kan man ta del av fina prenumerationserbjudanden för både PK och ÅU. Vår kundansvariga för prenumerationer, Camilla Hynynen är på plats hela dagen. Kom gärna med idéer och tips om vad du vill läsa om i kommande tidningar.

Åbolands Fastigheter förevisar lediga utrymmen i Konstrahuset klockan 13-14.

Biljardföreningen ordnar tävling

Pargas biljardförening kommer under dagen att ordna en lekfull biljardtävling.

– Det går snabbt och enkelt att delta i tävlingen, då man kommer in en sväng, säger Jesper Jakobsson från Pargas biljardförening

Pargas biljardföreningar har i fem års tid haft sin verksamhet i Konstrahuset med ingång från innergården. Utrymmet har tidigare använts som lagerutrymme, men föreningen har rustat upp utrymmet till en trivsam biljardhall.

Under dagen har alla besökare möjlighet att delta i ett lotteri med fina priser. Ifall man gynnas av Fru Fortuna kan man till exempel vinna en biljardlektion där man får undervisning i biljardens grunder vad gäller spelregler och teknik.

– En perfekt introduktion för att möjligen hitta ett nytt intresse, säger Jakobsson.

Många tandläkare i Konstrahuset

I Konstrahuset finns många tandläkare som har sin mottagning och en av dem är tandläkare Henri Rask som har erbjudit vuxentandvård i Konstrahuset sedan hösten 1994. Därmed firar han också 30 år i huset.

– Jag var rätt så nyutexaminerad och passade på att grunda egen mottagning samtidigt som dåvarande Pargas Läkarcentral flyttade hit.

Rask uppskattar det centrala läget, de ljusa, rymliga utrymmena i gatuplan och att det finns bra parkeringsmöjligheter.

Tandläkare Pia Boström är också en långvarig hyresgäst i Konstrahuset och uppskattar det centrala läget och att det finns gott om parkeringsplatser.

– Jag har varit i Konstrahuset i cirka 15 år, jag sökte efter ett mottagningsutrymme i centrum och blev då erbjuden detta utrymme.

Kom in på en kopp kaffe och bekanta dig med såväl hyresgäster som utrymmen i Konstrahuset!

Varmt välkommen att besöka oss!

PK

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*