PK har en ny redaktör

Mikael Heinrichs är ny PK-redaktör.
Mikael Heinrichs är ny PK-redaktör. Foto: Marina Saanila.
Mikael Heinrichs, 37 på fredag, har börjat jobba som redaktör vid PK. Heinrichs är ursprungligen Pargasbo men har de senaste åren jobbat som redaktionschef vid den tvåspråkiga Hangötidningen, tidigare har han jobbat bl.a. vid Annonsbladet. Till utbildningen är han Restonom YH. Familjen består av frun Eva Vikström som också är Pargasbo och barnen Emelie, 4, och Ellen, 2.
– Tanken har hela tiden varit att vi ska flytta tillbaka till Pargas innan barnen börjar skolan. Våra släktingar och vänner bor här och vi har ofta varit i Pargas på helgerna också under den tid vi har bott i Ekenäs.
Heinrichs är en långvarig och trogen PK-läsare, det var den första tidning han började prenumerera på.
– Jag tycker att tidningen fungerar bra som den är nu, men visst kan man alltid förbättra vissa saker. Webbsidan kommer vi att utveckla, men huvudprodukten är nog i fortsättningen också papperstidningen.
Heinrichs började sin journalistbana som sportredaktör för bl.a Hufvudstadsbladet, och sport är fortfarande något som står honom nära hjärtat.
– Jag är en inbiten bänkidrottare, jag följer med det mesta. Gärna på plats och ställe om det bara är möjligt. I synnerhet är jag intresserad av amerikansk fotboll.
Förutom sport skriver Heinrichs gärna om lokala fenomen och människonära berättelser.
– En lokaltidning ska vara just människonära. Det är i lokaltidningen man får läsa det som inte man kan läsa någon annanstans.
Mikael Heinrichs kan man kontakta på mikael.heinrichs@fabsy.fi eller tel. 050 306 2004.
Leena Lehtonen fortsätter jobba halvtid vid redaktionen, leena.lehtonen@fabsy.fi, tel. 040 563 8717.