PKN:s avskedsturné besöker Pargas

Pertti Kurikan Nimipäivät. Foto: Anton Sucksdorff.
Pertti Kurikan Nimipäivät. Foto: Anton Sucksdorff.
Punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät, för den breda allmänheten mest kända som Finlands bidrag i Eurovision Song Contest i år med låten “Aina mun pitää”, åker under slutet av det här året och början av nästa år på avskedsturné. Frontfiguren Pertti Kurikka har nämligen tidigare sagt att han lägger av då han fyller 60 år.
Bandet som grundades 2009 består av fyra utvecklingsstörda medelålders män som spelar punk på finska. Bandets basist Sami Helle planerar däremot en politisk karriär och en av målsättningarna är att arbeta för bättre lön för utvecklingsstörda som arbetar vid serviceenheter.
Vid sidan om avskedsturnén planeras också en fortsättning på  dokumentären ”Kova sika juttu” som berättar bandets osannolika framgångshistoria. ”Toka sika juttu” skall handla om bandets senare år samt deltagandet i Eurovisionen.
Pertti Kurikan Nimipäivät spelar i PIUG-hallens kultursal i Pargas fredagen den 4 december. Som förband ses och hörs lokala förmågorna Another Wasted Night. Arrangör är Pargas stads kulturenhet och Kårkulla Samkommun.
PK