Poesibadet Amfora i Pargas på onsdag

amfora-affischFöreningsfestivalen pågår runtom i Svenskfinland på 15 orter under början av oktober. I Pargas blir det poesibad.
Inom ramen för Föreningsfestivalen 4–9 oktober ordnar ParKu och Åbolands litteraturförening onsdagen den 5 oktober från klockan 19.30 en tvåspråkig poesikväll inramad av ljud, ljus och bilder i Grottan (befolkningsskyddet) i Pargas. Författarna läser sina dikter och det är möjligt för publiken att framföra egna texter. Inträdet är fritt.
Amfora (grekiska för vas eller kanna med trång hals och två öron) är en kväll då svenska och finska dikter presenteras av författare och artister. Tanken är att göra evenemanget språkgränslöst.
Evenemanget är ett speciellt samarbete mellan Paraisten Kulttuuriyhdistys ry och Åbolands Litteraturförening rf, som tillsammans skapar ett rum där språket inte är ett hinder för upplevelse i det här formatet. De flesta texterna kommer att finnas på textband, både öron och ögon blir involverade i föreställningen. En del dikter kommer att sjungas.
Medverkande poeter är Dick Karlsson, Mari Heimala, Henrik Jansson, Artemis Kelosaari, Anncharlott Palmgren och Heidi von Wright.
Evenemanget riktar sig i första hand till en vuxen publik.
Under Föreningsfestivalen ordnas också Skärgårdsdagarna – Saaristopäivät 8–9 oktober i Velkua (lö) och Korpoström (sö) samt en återvinningsdag i Framnäs i Nagu den 8 oktober.
Föreningsfestivalen finns till för att finlandssvenska föreningar ska kunna träffas, utbyta idéer och kunskap, knyta nya kontakter samt visa upp sitt kunnande för varandra och inför en bred allmänhet.
Information om festivalen och programmet i sin helhet hittas på www.festival.fi.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi