PSG:s flytt till Axxell ger nya möjligheter


Ett ämne som har varit mycket på tapeten de senaste dagarna är Pargas svenska gymnasiums flytt till Axxell och elevernas attityd till den. Flytten till Axxell är nödvändig, då den garanterar att vårt nya skolcenter kan börja byggas.

Vi elever är tacksamma över våra nya utrymmen och det är tydligt att man från stadens sida har lagt ner tid och energi på att planera detta, så att det blir så bra som möjligt för oss.

Som elever kommer vi jobba hårt med att ta med PSG:s goda anda till vårt nya ställe, och göra det absolut bästa av situationen. Vi ser detta som en god möjlighet att få nya kompisar, också över språkgränsen!

Den 17 februari fick vi och fyra andra elever från PSG samt några lärare delta i en rundtur i Axxell och se de nya ritningarna för gymnastiksalen.

Efter rundturen var vi alla mycket positivt överraskade över lokalerna i Axxell och glada över att man hade hört på oss elever. Vårt allrum har förstorats till 91 kvm plus att vi ännu fick ett minikök (vårt nuvarande i PSG är ca. 88 kvm). Överlag ser utrymmena stora och trivsamma ut.

Sen är det också viktigt att lyfta fram att det nog inte kommer bli ”krig” mellan oss och eleverna i Axxell. Vi som faktiskt kommer gå i Axxell ser inte att det kommer uppstå problem eleverna emellan. Vi ser på flytten till Axxell som en dörr till nya möjligheter.

Det är även viktigt att komma ihåg att vi är unga och fastän detta kan verka som en onödig sak för vuxna med mera livserfarenhet är det en viktig sak för oss.

Vi upplever att det är grundläggande att unga har möjlighet att uttrycka sina åsikter och att bli tagna på allvar, alltså behöver vi upprätthålla en trygg och konstruktiv samtalsmiljö för unga i Pargas.

Tilda Gustafsson
Moa Karlsson
samt många andra elever från PSG

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*