Rebecka Nygård är årets Pargaslucia

Rebecka Nygård (i mitten med blommorna) är Folkhälsan i Pargas 70:e Pargaslucia. Tärnorna är sju, från vänster Julia Lastuniemi, Elin Pettersson, Anna Rask, Saga Rosenlund, Minea Salminen, Daniela Sonntag och Wilma Lindblom. Foto: Mikael Heinrichs

– Oj, det har nog inte riktigt sjunkit in ännu, men visst känns det bra att vara Pargas lucia i år. Speciellt kul är det då det är jubileumsår och vi är en så stor grupp, säger Rebecka Nygård en dryg kvart efter att rösterna räknats klart i föreningen Folkhälsan i Pargas luciaomröstning.

Vilket eller vilka besök ser du mest fram emot som lucia?
– Allra mest ser jag nog fram emot kröningen i kyrkan, men det blir roligt att få besöka de äldre. De blir ofta så rörda, säger Nygård.

Än så länge är luciakortegens inbokade besök inte så många, men däremot har vissa populära dagar redan blivit så gott som fullbokade. Det är Beatrice Ramström som håller i trådarna för det praktiska kring lucia. Företag och föreningar kan fortfarande boka in luciabesök per e-post på foreningenfolkhalsan.pargas@gmail.com eller genom att ringa Ramström vardagar mellan klockan 12 och 16 på 040-594 6053.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*