Respass ur cupen mot Dicken

Inte så nöjd. PIF-tränaren Marko Brezic var inte särskilt lyrisk efter förlusten i Britas. Foto: Timo Järvenpää

15 minuter och 7–0 på tavlan till hemmalaget Dicken efter fem mållösa minuter i matchinledningen. Ridå och respass för Pargas IF ur handbollscupen i andra omgången. Slutresultatet skrevs 32–13 (16–7) i genrepet inför hemmapremiären och ”nystarten” i ligan som hållit en två veckors paus.

PIF-tränaren Marko Brezic var rätt uppgiven efter slutsignalen och medgav att Dicken håller en helt annan klass än hans eget lag, men å andra sidan spelade inte heller Piffen upp till sin egen nivå.

— Det här var en bra lektion för oss och en påminnelse om att våra huvudmotståndare i år är helt andra lag. Samtidigt gjorde vi alltför många misstag och missade våra öppna lägen. Det ska medges att Dickens målvakter spelade bra, sade Brezic.

Inget vidare genrep

Piffens enda starkare sekvens i matchen kom efter bedrövliga 7–0, då man faktiskt knappade in till 10–6 under de följande sju minuterna, men längre än så räckte det inte. Patrik Roslander som stod första halvlek började igen knipa bollarna och kom upp i 12 räddningar.

Hos Dicken fördelades målen rätt jämnt, Max Granlund var målbäst med sex fullträffar. I Piffen gjorde Aleksa Veselinovic fyra mål, men på 13 avslut ska procenten vara bättre än så.

Pargas IF spelar hemmapremiär i FM-ligan nu på söndag med start klockan 18 då Sjundeå IF gästar PIUG. Matchen kan ses i direktsändning på Pargas Kungörelsers webbplats.