Röstning pågår om företaget med bästa servicen

ungdomar framför vit skolbyggnad
Felicia Hallgren, Heidi Lundström, Sofia Eriksson, Sebastian Toivo, Lukas Westerholm, Wilhelm Malmström och Oliwer Siimes är bland de studerande som är tävlingens arrangörer. Foto: Julia Lönnfeldt

Vilket företag i Pargas, Kimitoön och S:t Karins har den bästa servicen? Tävlingen om årets kundbetjäningsföretag är här igen.

För fjärde gången ordnas tävlingen som arrangeras av en grupp studerande från Yrkeshögskolan Novia tillsammans med Kimitoöns kommun, Pargas stad och S:t Karins stad.

– Syftet med tävlingen är att ge våra lokala företag mer synlighet. Dessutom inspirerar det andra företag att satsa på sin egen kundbetjäning, säger John Forsman, företagsutvecklare vid Pargas stad.

Givande att jobba med studerande

Maria Haapanen, representant från S:t Karins, håller med. Dessutom är det ett miljövänligt alternativ att stötta sina lokala företag. Att samarbeta tillsammans med studerande och ta del av deras nya idéer tycker hon också är givande.
– Att jobba med högskolevärlden är alltid ett plus, instämmer Erik Lund, näringslivschef vid Kimitoöns kommun.

Tävlingen började med en tvåspråkig kickoff, där Katri Karlsson, servicechef på Alko i Stockmann i Åbo, presenterade vikten av och nyckeln till deras framgång inom kundtjänst.

– Vi strävar efter att erbjuda lika bra service på alla våra kanaler och att varje dag jobba för kundservicen, säger hon.

Studeranden Sebastian Toivo säger att Alko var ett naturligt val att bjuda in till kickoffen eftersom de vann Finlands bästa kundupplevelse 2021. Tidigare år har fjolårets vinnare av tävlingen presenterat och gett tips, men i år sattes ribban högre.

Felicia Hallgren studerar företagsekonomi för andra året tillsammans med Toivo.

Planering och delegering

De säger att de genom tävlingen har lärt sig planera och delegera arbetet som krävs för att marknadsföra ett mindre företag.

Det här är deras första ordentliga projekt inom marknadsföring.

Förra året fick arrangörerna in 1 689 röster. Målet i år är att få in fler röster.

– Vi jämför även svar från tidigare år, säger studeranden Ninni Johansson, som också är med och arrangerar tävlingen.

De övriga studerandena som är med som arrangörer är Heidi Lundström, Sofia Eriksson, Lukas Westerholm, Wilhelm Malmström, Oliwer Siimes och Marissa Kolster.

Tävlingen pågår 8–28.11. Röstningen sker genom ett webbformulär. Länken till tävlingens Facebooksida och formuläret finns på https://www.facebook.com/tavlingkilpailu2021.

Julia Lönnfeldt
pku@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*