Sarlinska skolans och Malms skolas smågruppsklasser glänste i Stafettkarnevalen

stafett
Sarlinskas lag. Elias Jakobsson (f.v.), Joel Aspegren, Samuel Friman, Abraham Madetoja, Isak Öhman och Liam Karlsson.

Då Stafettkarnevalen gick av stapeln på Olympiastadion i Helsingfors för en knapp vecka sedan var det många modiga och duktiga elever från Malms skolas och Sarlinska skolans smågruppsklasser som ställde upp och tävlade för första gången. Sarlinska skolan knep silver i skyttelstafetten på 6×60 meter för elever inom verksamhetsområde åk 7-9 och Malms skola blev fjärde i Tillsammans-stafetten på 5×50 meter. I silverlaget sprang Elias Jakobsson, Joel Aspegren, Samuel Friman, Abraham Madetoja, Isak Öhman och Liam Karlsson.

– Det var roligt! Det var också stor publik och mycket ljud, berättar Liam.

Besök på Högholmen

Segern gick till Zacharias Topeliusskolan i Helsingfors. Pargaskillarna är överens om att vara med i nästa år igen. Elias Färm från Sarlinska skolan var med och hejade på sina klasskompisar, men vile inte springa själv. Istället njöt han stort av att få besöka Högholmen och fotograferade alla djur. Tack vare ett stipendium från Svenska Folkskolans vänner kunde man kombinera resan till Stafettkarnevalen med ett besök på Högholmen.

Malms lag. Maia Abrahamsson på marken och Tilda Kronström i rullstol. På andra raden: Abraham Madetoja, Anna Rosendahl med ögonbindel och Max Hagsten. Längst bak: Isabel Vainio med ögonbindel och Elias Jakobsson längst bak.

I Malms skolas lag deltog Maia Abrahamsson, Max Hagsten, Isabel Vainio, Abraham Madetoja, Anna Rosendahl, Tilda Kronström och Elias Jakobsson. Enligt reglerna ska minst en i laget vara en elev med funktionsnedsättning.

– Stafetten går till så att en elev ska ta sig fram med rullstol, två ska ha ögonbindel och två får ta sig fram på valbart sätt, berättar Mirella Uddström som är speciallärare i Malms skola och Sarlinska skolan.

Utmanande med rullstol

Tilda som tog sig fram med rullstol säger att det var en tung och utmanande uppgift, trots att hon hade tränat på förhand.

– Speciellt i kurvan var det tungt att styra rullstolen.

Stipendiet på 1000 euro kommer man att bekosta nästa års resa till Stafettkarnevalen eller så hittar man på något annat skoj som gynnar de duktiga Stafettkarnevalslöparna!

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*