Siktar på att glömma onsdagens fadäs

Mikko Levonen. Arkivfoto: Mikael Heinrichs
ParSport hade hunnit ta fem raka segrar i hockeytvåan innan onsdagskvällens mindre lyckade insats mot serieledaren LLuja i Vittis. Efter två hyfsat jämna perioder rasade korthuset ihop i slutperioden och laget förlorade till slut med 8–2 efter fem mål i baken i slutperioden.
– Vi spelade faktiskt en bra första period mot en riktigt skicklig motståndare som flera år vunnit hela den här serien. I början av andra perioden gjorde de 2–0 efter bara 11 sekunder då vi sov och ökade på till 3–0 då vi hade powerplay. Men i sista perioden körde de helt enkelt över oss, medger tränaren Christoffer Dahla.
Han har för tillfället en del skadetrubbel i och med att Mikko Levonen saknas på grund av en hjärnskakning han ådragit sig tidigare. Mot LLuja tvingades dessutom både Philip Keihäs och Niklas Nordin utgå med skador.
– Jag om någon vet att det gäller att skynda långsamt då det kommer till hjärnskakningar, säger Dahla som själv tvingades avsluta sin spelarkarriär 2013 då han åkt på sin tredje allvarliga hjärnskakning.
I morgon lördag möter ParSport tabelltrean Chiefs i Kuppis ishall i Åbo i en match som kommer lägligt efter förnedringen i Vittis.
– Det är riktigt bra att vi inte hinner älta onsdagsmatchen desto mer, utan får spela match nästan direkt. Vi vill bevisa att matchen mot LLuja var en arbetsolycka, säger Dahla.
Att matchen spelas i Kuppis ishall där själva isytan är större än man i hockeytvåan är van vid, isen är klart bättre samt rinken är en så kallad elastisk sarg (för att bl.a. förebygga just hjärnskakningar) som beter sig annorlunda gör att det säkert bli uppförsbacke för ParSport.
– Men med Chiefs vet man aldrig vad man får. Det handlar om ett studerandelag där nivån kan kasta rätt mycket från match till match. Får de luft under vingarna kan de vara seriens bästa lag, har de det motigt kan de förlora mot vilket lag som helst. Vi vill i alla fall ta ut revansch för onsdagen och våra två tidigare förluster mot Chiefs den här säsongen, slår Dahla fast.
Nedsläpp blir det i Kuppis ishall klockan 14.50 lördagen den 28 januari.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi