Simon, Märta & co improviserar i fem timmar

Näsdagsdags. Simon Karlsson och Märta Westerlund figurerar stort i Svenska Yles näsdagssatsning. Foto: Yle

Pargasprofilen Simon Karlsson är med i Svenska Yles näsdagssatsning.

Välgörenhetsjippot näsdagskampanjen kulminerar på fredag, då näsdagen uppmärksammas stort på Yles kanaler. Den finskspråkiga direktsända näsdagsshowen inleds på TV1 klockan 19, men redan innan det har vi Pargasbor i elden.

Mellan klockan 13 och 18 på fredag sänds improvisations-sitcomen ”Född i farstun” på Yle Arenan med Simon Karlsson och Märta Westerlund från Yle X3M i huvudrollerna. Duon ska under fem timmar framför kamerorna skapa en hel säsong av en sitcom-serie med hjälp av gästande skådespelarna Tobias Zilliacus, Åsa Wallenius, Patrick Henriksen, Susanne Marins, Oskar Pöysti samt Antonia Atarah.

– Skådespelarna kommer och går i olika karaktärer under inspelningen och vi ska sedan agera tillsammans med dem. Saken är den att det egentligen inte går att förbereda sig för det här, utan allt improviseras enligt vad som dyker upp, säger Karlsson.

Går inte att förbereda sig

Mellan avsnitten blir det korta introduktionsavsnitt i form av en gameshow, vilket i alla fall ger huvudrollsinnehavarna möjligheten till en kort andhämtningspaus.

– Vi har övat en del på improvisation nog, men då främst så att alla i gruppen lär känna varandra och att man testar vad som fungerar och vad som inte gör det. Scenografin består av ett kök och där finns faktiskt ett fungerande kylskåp också, så jag hoppas på ett pizzabud i nåt skede, skrattar Karlsson.

Under sitcomens gång följer man med donationerna som droppar in och enligt Karlsson kan donationerna påverka vad som sker framför kamerorna.

– Det är en väldigt kul satsning och samtidigt ytterst motiverande då välgörenhetsaspekten kommer in i bilden, säger Karlsson.

Oliwer Bäcklund fungerar som producent för ”Född i farstun” tillsammans med initiativtagaren Ted Forsström.

Född i farstun – Näsdagens improviserade och interaktiva sitcom på Yle Arenan, Facebook & Instagram, fredag 8.11 kl. 13–18.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*