Skärgårdens hantverkare ställer ut i kommunalstugan

Kalenderbilder. Karin Holmström gör även nästa års kalender med hönsmotiv. Foto: Leena Lehtonen.
Kalenderbilder. Karin Holmström gör även nästa års kalender med hönsmotiv. Foto: Leena Lehtonen.
Medlemmar i föreningen Skickliga Skärgården ställer ut sina alster i Gamla kommunalstugan vid Fredrikaplan. Utställningen har öppet till 19 december och under Gamla Malmens julmarknad, lördagen 12 december är det också försäljning av produkterna.
En av dem som då ställer upp är illustratören och tecknaren Karin Holmström. Hon är uppvuxen i Pargas men bor nuförtiden i Åbo. Hon tecknar blyertsporträtt på beställning, närmast som dop- och bröllopspresenter, julklappar osv.
Nu ställer hon ut roliga hönsteckningar i tusch med vitsiga namn. De är originalteckningarna för nästa års kalender som hon kommer att sälja i kommunalstugan den 12 december. Kalendrarna kan beställas också via nätet.
Min pepparkaka. Foto: Leena Lehtonen.
Min pepparkaka. Foto: Leena Lehtonen.
Ryor i papperssnöre och stenvaser i olika storlekar visar Katriina Lehtilä-Laine. Hon har två helt nya ryor i röda färgtoner, Flickornas väg med Rosa bandet-tema och Stjärnornas väg.
Stenvaserna kan man använda för många olika ändamål. Det finns vaser för blommor, ljus eller vinflaskor samt lockförsedda vaser.
Katriina Lehtilä-Laine berättar att bergen i hennes barndom i Euraåminne har inspirerat henne att använda sten som material. Hon har sommarutställning i Vikom i Nagu och redan nu pågår förberedelserna för utställningen Finland 100 år sommaren 2017.
Medlemmarna i Skickliga Skärgården kommer från hela Åboland. Från Kustö kommer Berit Bragge som gör accessoarer av koppar, läder och ylle.
Utställningen har öppet tisdag-lördag till 19 december. På lördag 12 december är det också försäljning kl. 12–16.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi