Skrot samlas in i skärgården i juli

Blått fartyg tar emot skrot i skärgården
Dags igen för den traditionella sopinsamlingen i skärgården. Foto: Jaana Saario-Lomppi/Sydvästra Finlands Avfallsservice.

Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH) och Håll Skärgården Ren ordnar skrotinsamling med m/s Roope i skärgården 5–8.7.

Utöver metallskrot, elapparater och farligt avfall tas även bygg-, renoverings- och städavfall emot i storsäckar köpta av LSJH. En sådan säck kan packas med t.ex. trä, möbler, styrox, plast, gipsskivor, kakel och liknande byggavfall. Storsäckar går att köpa i förväg vid avfallsstationerna eller ombord på m/s Roope. Av säkerhetsskäl tas löst avfall inte emot.

Boka plats för skrotbilar i förväg

Skrotbilar ska förhandsbokas hos LSJH:s kundtjänst senast 28.6.2021.

I fjol ordnades skrotinsamlingen i Pargas östra skärgård och Kimitoöns skärgård med ett nytt rekord: 52 003 kg skrot insamlat. Årets skrotskörd väntas bli minst lika riklig.

Farligt avfall ska hämtas i originalförpackning eller i annan välförsluten container med tydliga märkningar om innehållet. Av säkerhetsskäl tas varken gasflaskor eller asbest emot på fartyget.

Lämna inte avfallet i förväg

Avfallsinnehavaren ska själv vara på plats och överlämna avfallet till insamlingen. Det är inte tillåtet att föra avfall till platsen på förhand och lämna det oövervakat.

Mer info på LSJH:s och Håll Skärgården Rens hemsidor och på Facebook: Skärgårdens skrotinsamling 2021.

Önskemål för insamlingen sommaren 2022 kan skickas till LSJH:s kundtjänst: kundtjanst@lsjh.fi eller tfn 0200 47470.

Skrotinsamlingen 2021
m/s Roope besöker följande ställen:
Måndag 5.7. Själö och Innamo, Nagu
Tisdag 6.7: Lempnäs, Ytterstö, Äpplö, Nåtö i Houtskär samt Åselholm, Iniö
Onsdag 7.7: Maskinnamo, Åvensor, Storpensor i Korpo samt Berghamn Luk och Härmo, Houtskär
Torsdag 8.7: Berghamn, Nötö, Stenskär och Gullkrona i Nagu

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*