Små saker har ibland stor betydelse

Solen skiner och ljusslingorna leker på lägenhetens väggar när jag öppnar ögonen. I kylskåpet hittar jag både kaffe och mjölk. Jag kokar en färsk kopp med kaffe och dricker ur min absoluta favorit keramikmugg gjord av Anna Nyreen. På mig sätter jag mina nya Sandy Bee plagg som är lagade av mitt ”Floral Joy” mönster, sydda av Charlotta Palander. När jag kliver ut ur själva byggnaden var vi bor, bemöter ett bländande solljus mig. Som tur har jag solglasögon. Vilken solig och vacker dag!

Jag hoppar in i metron och behöver inte ens vänta på följande tåg, eftersom det redan kommer inrullandes till perrongen. Jag hittar genast sittplats. Parisienarna är på bra humör. De klagar på att det i sommar kommer att bli så hett. Allt är med andra ord som det ska…

Jag går förbi grannfloristen och beundrar blommorna, köper kanske vid förbifarten någon liten bukett…Så var det dags för en till liten kaffe för att starta dagen på riktigt, det ska vara café au lait förstås.

Bland mina favoritlunchplatser som säljer smörgåsar finns det fortfarande ett par smörgåsar kvar (eftersom jag ofta äter en lite senare lunch). Som vanligt föreslår de ganska underliga kombinationer men som varje gång är förvånansvärt goda och slinker ner i magen helt av sig själva! De bästa smörgåsarna innehåller senap eller saltigt smör, dem kan man aldrig bli besviken på! Jag går dit så ofta, så jag behöver inte längre berätta för dem vilken dessert jag vill ha, jag bara nickar glatt med huvudet och de ler tillbaka. A bientôt!

Jag är visst lite i mina tankar då jag går på gatan och en dam ler snällt. Leendet får mig också att le. Grannen till vår tatueringssalong ropar ”Hej!” och jag går fram och ger honom en high five! Han blir lite glatt förvånad, skattar och frågar hur det går. Roliga projekt, glada kunder och flow i arbetet. Det är med andra ord en riktigt bra dag idag!

Restaurang med vänner, god mat. Vi äter utomhus eftersom vädret tillåter det. Vi berättar roliga historier och skrattar åt varandra. Kanske går vi ut och dansar en liten sväng? Eller är det Karaoke-kväll ikväll?

Efter en rolig kväll är det kul att åka bil hem. Jag älskar att åka bil i Paris! Staden ser helt annorlunda ut än om man går till fots. Då det är mörkt kan man se in till människornas lägenheter och föreställa sig vem som bor där. Ibland kan man se husdjur, fina konstverk eller väggmålningar limmade upp i taket! De bästa bilarna har glastak som ger en möjligheten att titta även på byggnadernas arkitektur från en helt annan vinkel.

Jag hoppar i duschen och torkar mig med min omtyckta Marimekko tiger handduk. Rena lakan väntar. Jag får somna in i en trygg och varm famn. Det var en ganska normal dag, en lite bättre dag. Små saker har ibland stor betydelse…

Sandra Wallin/Sandy Bee
Fria konstens pionjär och tatuerare, Paris-Pargas

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*