Snart dags för Kärringkväll igen

Glada företagare. (fr.v.) Jeanette Törnqvist, Minna Ruohonen, Eva Johansson och Minna Lindberg hoppas alla på många besökare under Kärringkvällen.

Kärringkvällen är redan en tradition i Pargas och torsdagen den 6 oktober håller butikerna, caféerna och restaurangerna igen kvällsöppet i Pargas centrum. I år är det dessutom 10 år sedan man första gången arrangerade Kärringkvällen i Pargas.

En egen kväll för alla ljuvliga Kärringar. Det var konceptet som Minna Ruohonen kom med för tio år sedan, efter att hon hade träffat näringslivschefen från Trosa i Sverige, som uppmanade henne att införa konceptet i Pargas centrum. I Trosa hade man då redan framgångsrikt i många år arrangerat ”Kärringrally” och näringslivschefen tyckte då att även samma koncept kunde fungera i Pargas.

– Idén kom från Trosa och nu med facit i hand, så var det ett riktigt lyckat koncept som redan har blivit en fin tradition här, säger Ruohonen som driver butiken Kelovee i Pargas centrum.

De är föreningen Kiva i Pargas som står för arrangemangen och Kärringkvällen pågår med förlängda öppettider klockan 17–21. Butikerna, caféerna och restaurangerna i centrum bjuder på trevliga överraskningar och erbjudanden och framför allt trevligt sällskap.

Den första Kärringkvällen arrangerades 2012 och sedan dess har man ordnat kvällen, förutom år 2020 då coronan satte käppar i hjulet.

– Vi vill väcka liv i centrum och hoppas att så många som möjligt tar sig ut och besöker våra fina butiker och restauranger under torsdagskvällen, hälsar Arja Hankalahti från arrangörernas sida.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*