Snart har Pargas en egen partybutik

ung kvinna i ljusgrönt förkläde framför hylla med ljus
Jeanette Törnqvists juhlakulma öppnar på lördag den 29 januari. Foto: Carina Holm

På Köpmansgatan 12 i Pargas öppnar den nya festaffären Juhlakulma på lördag den 29 januari sina dörrar.

Jeanette Törnqvist jobbade tidigare inom vården, men under sin mammaledighet beslöt hon sig för att göra något eget.

– Jag tycker om att baka, ordna fester, pynta och inreda. Det är det jag vill jobba med.

Hon har fått mycket hjälp med sin nya butik av stadens företagsutvecklare John Forsman.

– Han har hjälpt med allt pappersarbete. Det här är ett stort steg för mig, så det känns pirrigt, men jag tror på det här.

ballongförpackningar
Ballonger finns av alla de slag. Foto: Carina Holm

Hon vill erbjuda allt för kalaset eller bröllopet med personlig prägel eller fina detaljer för möhippan, svensexan eller företagsfesten från ett och samma ställe. På hyllorna finns djur- eller molnformade tårtljus, servetter, guldfärgade glas för någon som fyller till exempel 30, svartvita serpentiner, ballonggirlander, speciella tårtdekorationer och så vidare.

– Tidigare har Pargasborna varit tvungna att köra till Reso för att kunna köpa en heliumballong. I Juhlakulma kan man köpa en heliumfylld ballong, eller hundra, säger Törnqvist.

Den som vill köpa flera fyllda heliumballonger behöver dock beställa dem i förväg.

Sifferballonger är en trend

– Ballonger som ser ut som siffror är en trend och här finns också bokstavsballonger, som du till exempel kan bilda ”Happy Birthday” med. Eller varför inte lyxa till en vanlig lördag med lite guldfärgade tallrikar eller vackra sugrör? föreslår hon.

Hon säger att tiderna har förändrats sedan hon var barn. Då fick man en heliumballong till valborg och på barnkalasen lade man kanske ut pappersserpentiner på bordet.

– Nu kanske man vill ge en heliumballong till sitt gudbarn på namnsdagen eller som en Krya på dej-grej. Under coronatiden har människor också satsat mer på till exempel sina barnkalas och ordnat extra fina sådana, då det inte har gått att ordna stora släktträffar, säger hon och visar som exempel en partybox med dinosaurietema.

Törnqvist samarbetar med Hobbybagaren Sanna Skärström (PK 21.10.2021) och med blombutiken Flowers & Fantasy.

Ballonger för en blivande mamma

Så kallad Baby Shower för en blivande mamma är en grej som också ordnas allt mer i Finland. Törnqvist har konfettikanoner för den som vill avslöja barnets kön på ett festligt sätt.

– Jag har också lådor där man kan ha ballonger i någon viss färg, som sedan stiger till taket när man öppnar lådan om man vill överraska någon.

Törnqvist tar gärna emot önskemål och har planer på en nätbutik, bara hon kommer igång med butiken i Pargas först.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*