Snart införs taxijour i Pargas igen

Man sitter i bil och visar tummen upp.
Jarmo Takatupa säger att man snart kan beställa taxi dygnet runt i Pargas.

Den 27 november börjar taxiförarna åter ha jour i Pargas. Nu hoppas Partax nya ordförande Jarmo Takatupa att staden ska ordna ett ordentligt pausutrymme för de jourhavande förarna.
I Pargas, liksom på många andra ställen, är det ibland mycket svårt att få taxitjänster. Det vill Partaxis nya ordförande Jarmo Takatupa ändra på.

– Från och med den 27 november återinför vi taxijour i Pargas. Vi har ett eget telefonnummer som man kan kontakta 24/7, det vill säga att någon av våra fem förare finns tillgänglig dygnet runt på telefonnumret 040 900 8000, lovar Takatupa.

Du kan beställa resan från det nya numret upp till en vecka i förväg och vid behov kan du genom att förbeställa även få en handikapptaxi till platsen.

“Jag tycker synd om de gamla människor som väntar”

Takatupa har själv kört taxi i 20 år och är sedan ett par månader ordförande för Partaxi. Han kan branschen och har sett dess nedgång och hur det påverkat kunderna.

– Jag tycker synd om de gamla människor som kan vara tvungna att vänta ett par timmar på en taxi vid en butik. Det har också hänt att en person som skulle till flygplatsen från Pargas blivit hemma då ingen taxi dök upp, säger Takatupa.

Pausutrymme behövs

Enligt Takatupa lider även förarna av den dåliga situationen. Frivillig jourtjänst är därför en välkommen förbättring, men det finns en klar förutsättning för att den ska fortsätta – ett ordentligt pausutrymme.

– Nu har vi bara ett tillfälligt utrymme, och staden letar just nu efter en plats. Ingen orkar ha jour i längden, om inte förarna får något ordentligt pausutrymme! Byggnaden som Hesburger ska lämna skulle vara ett utmärkt alternativ. Det ligger centralt och har gott om parkeringsplatser. I ändan av byggnaden finns ett utrymme som skulle passa oss.

Takatupa vill påminna om att man, trots det nya numret, fortfarande kan beställa taxi också på 0200 3000.

Taxijour 24 timmar om dygnet i Pargas från och med den 27.11 på telefonnumret 040 900 8000. Du kan även beställa taxi från servicenumret 0200 3000.

Tuuli Meriläinen

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*