Snart kan man utöva cheerleading i Pargas – ”Även pojkar är hjärtligt välkomna”

cheerleading
Ny idrottsgren. Pinja Pentinmäki (t.v.) och Viivi Röntynen från Turun Cheerleadingseura Smash är glada över att kunna erbjuda idrott med låg tröskel för barn och unga i Pargas. Bild: Malin Johansson.

Föreningen TCS Smash etablerar sig i Pargas från och med början av nästa år och erbjuder barn och ungdomar möjlighet att testa på cheerleading och cheerdans.

Den Åbobaserade föreningen Turun Cheerleadingseura Smash erbjuder från och med nästa år cheerleading och cheerdans för barn och ungdomar i Pargas.

– Vi vill erbjuda lokala barn och ungdomar möjlighet att utöva sporten med låg tröskel och till ett överkomligt pris, säger Viivi Röntynen som jobbar som koordinator på Turun Cheerleadingseura Smash.

Krävs ingen tidigare erfarenhet

Den 11 januari kör man igång verksamheten i Pargas och grupperna kommer att träna en gång i veckan i Koivuhaan koulu. Sammanlagt har man tre olika grupper där de yngsta deltagarna är i fem-årsåldern och de äldsta är högstadieelever. I dessa IisiCheers-grupper kan man delta utan någon tidigare erfarenhet av sporten och målet är att väcka intresset för cheerleading och cheerdans samt lära sig grunderna.

– Samtidigt anställer vi två lokala ungdomar som instruktörer som har egen erfarenhet av sporten, säger Röntynen.

Både flickor och pojkar välkomna

Pinja Pentinmäki fungerar som chefstränare inom TCS Smash och hon berättar att utöver idrottsfärdigheter, omfattar lektionerna grundläggande träningsfärdigheter och åldersanpassade, akrobatiska övningar.

– Det viktigaste är att ha roligt och även pojkar är hjärtligt välkomna, hälsar hon.

TCS Smash grundades år 2000 och för närvarande har man cirka 500 barn, ungdomar och vuxna med sin verksamhet som tränar på både tävlings- och hobbynivå. Förutom i Åbo, har man också verksamhet i Salo, Lundo och Kumo.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda denna nya sportgren även i Pargas, säger Röntynen.

Nya entusiaster tas emot under vårsäsongen fram till slutet av februari. På föreningens webbsida hittar man uppgifter om pris och anmälning: https://tcssmash.fi/aloita-cheerleading/

Malin Johansson

1 Kommentar

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*