Spännande vårsprint efter några års paus

Guld och silver. Längst till höger Åsa Lindberg, guldmedaljör i damernas sprint. Bredvid Åsa står Riikka Kalliokoski, silvermedaljör i damklassen. Foto: Malin Johansson.
Guld och silver. Längst till höger Åsa Lindberg, guldmedaljör i damernas sprint. Bredvid Åsa står Riikka Kalliokoski, silvermedaljör i damklassen. Foto: Malin Johansson.
Efter en paus på några år kunde Pargas IF igen arrangera vårsprinten i Finby i onsdags kväll med dryga 60 skidlöpare.
Tekniken sattes på prov då samtliga skidlöpare först åkte ett tidskval för att därefter ta sig vidare till semifinal och slutligen final. Snabbaste herre var Niklas Westerlund och Åsa Lindberg var snabbast av damerna.
Det blev sen kväll innan publiken fick åtnjuta herr- och damfinalen i årets vårsprint. Både herrarna och damerna skidade två gånger en halv kilometer. I herrarnas final blev det en kamp om segern mellan Niklas Westerlund och Liedon Lujas Aleksi Hellman, där Westerlund drog det längsta strået och segrade med sex tiondelar. För damernas del var det Åsa Lindberg som spurtade snabbast och slog klubbkamraten Riikka Kalliokoski med en sekund. Här gick också bronset till Piffen genom Anni Lindroos.
I tioårsklassen åkte pojkarna och flickorna en halv kilometer. Florian Fritzén från Österby sportklubb tog en överlägsen seger i A-finalen för H10 och segrade med 20 sekunder. In på en fin andra plats åkte Piffens Vincent Ekholm. Snabbast av 10-års flickorna var Ronja Westerlund som vann A-finalen med nästan sju sekunder till godo före Alisa Lindfors och Rebecca Nyberg.
Även 12-åringarna skidade en halv kilometer och här var det Oskari Kalliokoski som var snabbast i pojkarnas A-final, följd av Niklas Vuohijoki från Pöytyän Urheilijat. För flickornas del var det Andréa Nyberg som var vassast i spåret och tog hem en klar seger i A-finalen. In på andra plats åkte Emma Vahtola.
I de allra yngsta klasserna, D8 och H8, åkte man enbart ett lopp med masstart på den halv kilometer långa banan. Theresia Johansson var snabbaste sprinter bland flickorna och Amos Korin snabbast av pojkarna. Samtliga resultat finns på www.pargasifskiteam.idrott.fi.
Malin Johansson
www.pargasifskiteam.idrott.fi