Studerande ordnar idrottsläger i juni

Lägerarrangörer. Janne Kinnunen (t.v.) och Henri Oivo arrangerar ett idrottsläger på Aktia Arena i Pargas i början av juni. Foto: Privat.
Lägerarrangörer. Janne Kinnunen (t.v.) och Henri Oivo arrangerar ett idrottsläger på Aktia Arena i Pargas i början av juni. Foto: Privat.
Janne Kinnunen och Henri Oivo vill inspirera unga att röra på sig så mycket som möjligt. Under den första sommarlovsveckan 6–10 juni ordnar de ett idrottsläger för barn i åldern 6–12 år på Aktia Arena.
– Det kommer att bli idrott på ett mångsidigt sätt med både lek, grenspecifika teknikövningar och spel. Lägret lämpar sig för alla, ingen idrottsbakgrund behövs. Det enda som gäller att man tycker om att röra på sig, berättar arrangören Janne Kinnunen som studerar idrottspedagogik vid universitetet i Jyväskylä.
Han ordnar lägret tillsammans med sin kusin Henri Oivo som studerar idrott och hälsopromotion vid yrkeshögskolan Arcada i Helsingfors.
– Idén föddes egentligen av att en studiekompis tidigare hade ordnat liknande läger och jag tänkte att det kunde vara ett bra koncept också i Pargas. Samtidigt sysselsätter jag mig själv under det lilla sommarlov jag har innan jag rycker in i armén i juli, säger Kinnunen.
Fotbollsläger är ingen ovanlighet i Pargas, men ett läger med mer mångsidig approach är inte lika vanligt. Killarna samarbetar med både Pargas IF och en lokal mataffär.
– Lägret är ett dagsläger från måndag till fredag med två grupper. Den ena gruppen deltar mellan klockan 9 och 12, den andra från 12 till 15. Mellanmål ingår i lägerpriset, berättar Kinnunen.
Om konceptet visar sig lyckat kan killarna mycket väl tänka sig att det blir ett årligen återkommande inslag under den tidiga sommaren.
– Vi får se hur det artar sig och hurudan feedback vi får. Vi vill båda inspirera folk att röra på sig, därför har vi valt att studera idrott, säger Kinnunen.
För tillfället har lägret omkring 25 anmälda, men ännu finns det plats. Frågor och anmälningar kan riktas per e-post till
pargasidrottslager@gmail.com.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi