Sundet får nya livbojar

fyra män kring en blåvit livbojPro Kyrksundets Folke Pahlman (till vänster) och Ralf Juslin (andra från höger) tar emot livbojdonationen av Lokal-Tapiola Sydkustens vd Kristian Nygrén (andra från vänster) samt Johan Fröberg – som har en dubbelroll i sammanhanget. Foto: Mikael Heinrichs

– Sundet är vackert redan nu, men det kan göras ännu mer attraktivt – och farbart. Så säger föreningen Pro Kyrksundets ordförande Folke Pahlman.

Föreningen grundades för mindre än ett halvår sedan och saknar fortfarande en stadigvarande styrelse, eftersom man inte haft möjlighet att ordna möten. Men interimstyrelsen har jobbat aktivt för att saker och ting ska gå framåt.

Ett första konkret led i arbetet för Kyrksundet är de tio blåvita livbojarna som Lokal-Tapiola i Pargas donerat till föreningen.

De ska i samråd med Pargas stad placeras ut på strategiska platser längs sundet.

Ett farbarare Kyrksund

Följande steg framåt för Pro Kyrksundet är samarbetet med Novia och Åbo Akademis gemensamma NÅA Business Center.

– Föreningens huvudsakliga mål är att göra Kyrksundet farbarare och att göra området mera attraktivt och livfullt, konstaterar Pahlman.

Samarbetsprojektet koordineras av Ralf Juslin.

Inom ramen för samarbetet kommer fyra studerande som en del av sina studier att ur en socioekonomisk synvinkel utföra ett planeringsarbete som ska bli ett viktigt steg för föreningens fortsatta arbete.

Mikael Heinrichs
mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*