Tomtenissar efterlyses

Små & Storas tomtebarn. Foto: Privat.
Små & Storas tomtebarn. Foto: Privat.
Kampanjen, som med åren kommit att bli en verklig succé, ger alla en möjlighet att skänka en julklapp till ett barn i Pargas och på ÅUCS. Det är mammabarn-gruppen Små&Stora inom Röda Korset i Pargas som håller i trådarna och samarbetar med socialbyrån, församlingen, skolkuratorer, speciallärare och personal på ÅUCS barnavdelningar. Med i kampanjen är också personalen på stadsbiblioteket och FRAM Oy Ab som hjälper gruppen Små&Stora att nå ut med information.
Petra Selin som är ledare i gruppen vill lyfta fram att det finns många barnfamiljer som kan behöva lite extra ekonomiskt stöd inför jul och genom att delta i den här kampanjen når man barnen direkt. Hon är extra glad över att kampanjen med åren blivit så etablerad.
– Människor vi känner börjar redan tidigt fråga när kampanjen kör igång och vill vara säkra på att få en lapp, berättar hon.
Den som vill dra sitt strå till säcken kan hämta en lapp vid stadsbibliotekets lånedisk. På lappen står det kön och ålder på det barn du sedan köper en julklapp åt. Gåvan måste vara ny och får helst kosta från 15 euro uppåt. Paketera gåvan, fäst lappen synligt och lämna in den igen till stadsbiblioteket senast lördagen den 12 december då kampanjen också slutar.
Röda Kors-gruppen tar också emot julklappar på Finnbergsgatan under Gamla Malmens julmarknad. Paketen delas ut under samma kväll, så det gäller att lämna in julklappen inom utsatt tid.
Det går också att själv kontakta Små&Stora på e-postadressen rksmastora@gmail.com. Känner du som förälder att det blir ekonomiskt svårt att kunna köpa en julklapp till ditt barn behöver du inte tveka att ta kontakt. All e-post behandlas diskret av Petra Selin.
– Personligen tycker jag det är så härligt att få chansen att hjälpa någon annan på ett mycket konkret sätt. Det om något ger julglädje, säger den andra gruppledaren Lotta Dammert.
– Lapparna tar alltid slut innan kampanjtiden är över och vi möts av glädje och välvilja på alla håll, fortsätter hon.
Dessutom vill Små&Stora redan nu be alla barnfamiljer pricka in lördagen den 6 februari i sina kalendrar. Då blir det konsert med Arne Alligator i Sarlinska skolan och eventuella intäkter går fortsättningsvis till barnfamiljer i behov av ekonomiskt stöd.
PK