Toppmatch på Pajbacka i morgon

Möts igen. Piffen och Inter 2 spelade senast oavgjort 1-1 i början av juni då lagen möttes i Kuppis. Foto: Markus Lindström

Då tio omgångar av Västra Finlands division 3 återstår är läget i tabelltoppen minst sagt spännande. Seriens fem topplag ligger inom två poäng från varandra då Peimari United leder med 33 poäng. Piffen och Masku ligger en poäng efter och bakom dem finns FC Inter 2 och FC Åland.

Storseger i ryggen

Läget i tabelltoppen tätnade i helgen, då Peimari överraskande spelade oavgjort med JyTy och Inter 2 samt FC Åland spelade 1–1 i Åbo. Endast Masku och Piffen lyckades vinna av topplagen, Masku vann JIK på Åland med 2–1 och Piffen spöade SoVo i Somero med hela 7–2.

– Matchen i Somero var ett klart steg framåt av oss. Spelmässigt kom vi upp till vår egen nivå efter de mindre lyckade insatserna mot PaiHa och JIK. Vi hade bättre fart på benen och vårt passningsspel kom till sin rätta, konstaterar PIF-tränaren Stefan Strömborg gällande förra veckans match.

Senast blev det oavgjort

Piffen och Inter 2 möttes senast i början av juni på Idrottsparkens övre plan och delade på poängen efter 1–1. Den gången gjorde Gezim Voca Piffens mål. I den matchen vann Piffen skotten med 9–6, men Inter höll mera boll med procenten 62–38.

– Det var en högklassig division 3-match med bra tempo och en massa duktiga spelare på planen, precis som det ska vara. Det var helt klart en toppmatch.

Bästa elvan på benen

Vinnaren på fredag kan – åtminstone tillfälligt – gå upp i serieledning. Om Peimari dessutom misslyckas i lördagens lokalderby mot PaiHa kan vinnaren mycket väl behålla tätpositionen.

– Jag skulle säga att det blir en väldigt tuff match. Inter grundar sitt spel på bollinnehav och de kan mycket väl bli det första laget i år som håller mera boll än vi på Pajbacka. Det är något vi måste vara förberedda på och vi har en klar matchplan. Vi måste klara av att kontrollera spelet.

Piffen får bästa möjliga trupp på benen då också Gezim Voca som hjälpt sin far i Kosovo igen är med i matchtruppen. Laget sonderar ännu spelarmarknaden inför slutspurten och det kan mycket väl bli en eller två nya spelare i PIF-tröjan under hösten.

Matchen mellan Pargas IF och FC Inter 2 börjar klockan 18.30 på Pajbacka i morgon fredag.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi
översättning Mikael Heinrichs

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*