Gestranius stod för Årets idrottsgärning i landskapet – två Pargasidrottare bland landskapets bästa

Eetu Heino (t.v.) tillsammans med lillebror Iikka Heino bytte förening till ParBa under sommaren. Arkivfoto: Mikael Heinrichs

Två Pargasidrottare finns med på listan över landskapets främsta idrottare i sina respektive grenar som blev offentlig i kväll i samband med Egentliga Finlands idrottsgala. De är boxaren Mia Salokannel som representerar Turun Teräs i under 51-kilosklassen samt badmintonspelaren Eetu Heino som representerar Pargas Badminton.

Mia Salokannel tog FM-silver i fjol i sin viktklass. Arkivfoto

Salokannels främsta framgångar 2018 var segern i TUL-turnaus i Rovaniemi i sin viktklass samt FM-silver i Björneborg i april. Guldet gick till Rovaniemen Reipas-boxaren Fatma Hajizadeh. Salokannel slutade året som rankingtvåa i sin viktklass och följde nyligen upp det med silver i TUL-turneringen i Tammerfors i mitten av januari.

Heino med i VM i somras

Eetu Heinos främsta meriter 2018 inkluderade VM i Kina, där han åkte ut i den första omgången. Heino vann Kumpoo Saaristo Eliitti-tävlingens huvudklass i Pargas i oktober och placerade sig på fjärde plats i Finnish Open i april.

Tävlingsåret 2019 började bra, då Eetu Heino nyligen knep en fjärdeplats i Swedish Open.

Gestranius CL-debut Årets idrottsgärning

Fotbollsdomaren Mattias Gestranius Champions League-debut utsågs till Årets idrottsgärning i Egentliga Finland. Gestranius debuterade i gruppspelsmatchen mellan Atletico Madrid och AS Monaco i november.

Mattias Gestranius. Arkivfoto: Anja Kuusisto.

Läs meraGestranius dömer i Champions League på onsdag

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi