Tvillingflickor fyller tio på julafton

Kul med jul. Matilda och Olivia Tulla tycker det är helt kul att fylla år på julaftonen. Födelsedagspresenterna får de på morgonen, julklapparna på kvällen. Foto: Mikael Heinrichs.
Kul med jul. Matilda och Olivia Tulla tycker det är helt kul att fylla år på julaftonen. Födelsedagspresenterna får de på morgonen, julklapparna på kvällen. Foto: Mikael Heinrichs.
Matilda och Olivia Tulla fyller tio år på julafton, men det är inget som stör dem. Fast kanske då att man får vänta ett helt år på nästa stora kalas …
– Det har helt klart sina sidor, på gott och ont, skrattar de båda flickorna då jag frågar hur det känns att ha födelsedag på julafton.
– Det största problemet är väl att man sedan får vänta ett helt år på nästa stora fest, säger de.
Båda flickorna har dans och musik som sina hobbyn. Det är dansen som tar upp största delen av tiden då det blir inte mindre än fyra pass i veckan med samtida dans, balett och street.
– Vi har dansat sedan vi var tre år, så det blir sju år snart, säger Olivia.
– Dessutom är vi med i skolans musikklubb, berättar Matilda.
Flickorna går på fjärde klass i Nilsbyn koulu. Matildas favoritämnen är bildkonst, musik och modersmål medan Olivia främst gillar musik och modersmål.
Kompiskalaset hölls redan i slutet av förra veckan, släktkalaset på helgen och mor- och farföräldrarna kommer på besök över julen.
– Det blev nog bara några få kompisar, inget desto större kalas, intygar flickorna som inte heller har några direkta present- eller julklappsönskemål – i alla fall inte på rak arm. Det är viktigast att få träffa kompisarna och släktingarna.
– Vi kommer åtminstone att baka något smått och sedan får vi njuta av mormors julmat, hon gör riktigt god mat, säger Olivia och Matilda som är yngst i syskonskaran på fem.
Dessutom har familjen en katt som heter Väinö.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi