Välkomst och avsked i lördagens fotbollsmatch

Mathias Lindström avtackas i samband med lördagens hemmamatch i division 3. Arkivfoto: Gösse Storfors.
Mathias Lindström avtackas i samband med lördagens hemmamatch i division 3. Arkivfoto: Gösse Storfors.
 
Lördagens sista hemmamatch i division 3 för herrar mot LTU från Littois blir – trots tabelläget – antagligen en oförglömlig händelse för fotbollsvänner i Pargas.
Meste FM-guldmedaljören Mathias Lindström (sju guld, tre i Tampere United och fyra i HJK) tackar nämligen för sig inför hemmapubliken i samband med division 3-säsongens sista hemmamatch. På bortaplan återstår ännu mötet med SoVo lördagen den 26:e.
I Errea-distriktscupen återstår åtminstone en match, nämligen semifinalen mot TPK i Pargas den 3 oktober klockan 14. Om laget vinner den matchen, blir det ännu final mot Peimari United som avrundning på säsongen som för Piffens del varit en stor besvikelse. Målet var trots allt att gå upp i division 2.
Dessutom står nästa säsongs division 3-plats på spel för LTU, som kämpar med FC Boda (och i praktiken också SoVo) om den åtråvärda 11:e platsen i tabellen. Detta därför att det i skrivande stund, med tre omgångar kvar att spela i division 2 västra, ser ut som att det kan bli två lag från Åbodistriktet, ÅIFK och KaaPo, som åker ur den serien. Det betyder att två lag i trean får ta steget ner.
Välkomnandet som nämns i rubriken handlar å sin sida om att Piffen bjuder in de flyktingar som kom till Pargas vid årsskiftet att följa med lördagen fotbollsmatch mot LTU. Christer Järnström säger att det är ett sätt att visa solidaritet.
– Det är ett sätt för flyktingarna att bekanta sig med en del av all idrott som finns i Pargas, hoppas att många tar chansen och dyker upp, säger Järnström.
Eftersom det är Piffens sista hemmamatch för säsongen ordnas inmarsch med knatteligaspelare. Dessutom premieras flera av de mest hängivna supportrarna.
Avspark blir det på Pajbacka på lördag klockan 15.00.
Mikael Heinrichs & Johan Backas
050 306 2004/mikael.heinrichs@fabsy.fi