Varför får KD inte vara med?

Öppet brev till Jukka Kola, rektor vid Åbo Universitet, landskapsdirektör Kari Häkämies, Egentliga Finlands förbund och borgmästare Minna Arve, Åbo stad.

Måndagen den 16 januari 2023 anordnar Åbo Universitet, Egentliga Finlands förbund och Åbo stad en riksdagsvalpanel för att diskutera kunskaper och färdigheter i Egentliga Finland. Deltagare från endast några av riksdagspartierna har bjudits in till panelen. Kristdemokraternas representant var inte inbjuden till panelen. Paneldiskussionen arrangeras av tre offentligt finansierade organisationer, det vill säga arrangörerna av evenemanget verkar med skattemedel. Kristdemokraterna i Egentliga Finland tycker att det är konstigt att offentligt finansierade organisationer försöker påverka valresultatet genom att utesluta vissa riksdagspartier från offentliga evenemang.

I ett demokratiskt EU-land som stoltserar med sina rättsstatsprinciper borde det inte vara möjligt att ta till så grova medel för att stärka maktelitens ställning.

Vi ber därför respektfullt att parterna i fråga berättar för oss vilka värderingar och principer deras verksamhet bygger på, när åtminstone inte transparens, jämlikhet och främjande av demokrati hör till dessa.

Mimosa Helander, ordförande
Jaana Shelby, verksamhetsledare
Kristdemokraternas Egentliga Finlands krets

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*