Vegetativt så det förslår i PIUG i kväll

en kastrull med grönsaker
Den här grönsakssoppan är inte den som serveras i kväll, utan en helt lösryckt illustrationsbild. Foto: Mikael Heinrichs

Kulturparlamentet-evenemanget Vegetativa upplevelser, där det bland annat bjuds på svinngrönsakssoppa à la Paul Reuter, byte av sticklingar, frön och perenner samt chansen att träffa medlemmarna i bandet Fern Orchestra, ordnas i kväll (26.8.). Hobbyträdgårdsmästaren Tuula Salminen finns även på plats för att växla erfarenheter.  Evenemanget skulle ursprungligen äga rum i Centralparken, men på grund av det utlovade regnet till eftermiddagen och kvällen valde man att ta det säkra före det osäkra och ordna evenemanget i PIUG på Skolmästargatan 5 i stället.

Evenemanget börjar klockan 17.30 och senare på kvällen (kl. 21.15) kommer Fern Orchestra att delta i Parkkinos tvärkonstnärliga filmkväll som också den flyttar in i PIUG i dag. Tre olika föreställningar, Perceptions – Plant Series VII med Fern Orchestra, Hämärtyä med Haave-kollektivet bestående av Unna Kitti, Elina Kivioja och Lotta Vaattovaara samt Accidental Response med Antti Polojärvi och Tuomas Ahva kommer att uppträda med musik, poesi och dansteater som ackompanjerar deras respektive verk.

PK

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*