Vi bör stöda föreningarna i Pargas på ett hållbart sätt


Föreningsstöd. En ny multifunktionshall i Pargas har många fördelar.

Men när man läser den finansieringskalkyl som finns som bilaga i stadstyrelsens föredragning 17.1.2022, som ligger till grund för denna investering, så betyder det att hyran för våra föreningar kommer att stiga med 25 procent eller mer.

Därför vore det viktigt att även behandla föreningarnas bidrag i samband med att den nya hallen byggs, så att årsavgifterna för speciellt föreningarnas ungdomsverksamhet kunde hållas på en nivå där alla har möjlighet att delta, vilket i sin tur medför att antalet barn och ungdomar som deltar sannolikt ökar.

Hyresbidraget för de föreningar som behöver dessa lokaler har samtidigt minskat år för år och sedan 2016 har stadens bidrag mer än halverats till dags dato.

Denna nivå bör återställas för att kompensera den höjda hyran så att föreningarna har förutsättningar att erbjuda sin verksamhet för alla med en låg tröskel.

Hoppas att denna fråga kunde behandlas i fullmäktige tillsammans med förverkligandet av den nya multifunktionshallen för att även säkerställa föreningarnas verksamhetsmöjligheter på ett hållbart sätt framöver.

Dan Henriksson
Förälder och föreningsaktiv

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*