”Vi börjar med det som spelarna vill lära sig”

Axel Lindstedt övar på stoppbollar under Jens Erikssons vakande öga. Foto: Mikael Heinrichs
Pargas biljard körde igång med nybörjarkurs i den egna hallen i Simonby. Än så länge kör man på med två deltagare, men förhoppningen från biljardföreningens sida är att man skulle få flera unga spelare att fastna för biljardspel.
– Vi anpassar egentligen kursens innehåll helt och hållet enligt vad deltagarna själva vill lära sig. Tidvis kan det kanske kännas som att man repeterar samma saker om och om igen, men för att man ska gå framåt krävs det att man nöter in detaljerna, säger Jens Eriksson som den här gången håller i trådarna.
För tillfället är det 14-åriga Axel Lindstedt och 13-åriga Mathias Gustafsson som övar upp sina färdigheter.
– Vi har tränat och spelat sedan början av sommaren. Målsättningen var helt enkelt att bli bättre, vi är båda rätt så nybörjare, säger Lindstedt.
– För min del föddes intresset då jag såg biljardborden i bowlinghallen och ville testa på hur det är att spela. Jag har med andra ord spelat i kanske två månader, säger Gustafsson.
– Jag har tidigare spelat mer utspritt, i princip första gången för ett par år sedan men efter det mera sällan. Egentligen var det pappa som föreslog det här i och med att han kände till föreningen och nybörjarkurserna, säger Lindstedt som sedan lockade kompisen med sig.
Ett vanligt pass byggs upp kring något specifikt tema och avslutas oftast med en match eller två. Träningar hålls en gång i veckan.
– Tävlingsmomentet är en naturlig del av biljarden, så det är egentligen helt självklart att vi också spelar en del och övar på det man lärt sig. Den här gången fokuserade vi på stoppbollar och vinklar, säger Eriksson.
Han går för tillfället på en kurs för utbildare som ordnas av Turun seudun pool för att lära sig mera om utbildarrollen.
– Nästa större evenemang för vår del är 10-balltävlingen som ordnas i bowlinghallen den 9 september, säger han.
Mera information om nybörjarkurser och annat aktuellt hittas på www.pargasbiljard.com.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi