”Vi önskar att gymnastiksalen prioriteras högt när det nya skolhuset planeras”

Vi från PSG och Sarlinska är oroade över fullmäktiges tankar på att inte inkludera en gymnastiksal i det nya skolhuset.

En gymnastiksal är ett utrymme som bör finnas i varje skola för att främja ungdomars hälsa, idka hobbyverksamhet och uppehålla de fritidsaktiviteter som erbjuds för tillfället i Pargas stad.

En gymnastiksal behövs dessutom för jul- och examensfester för att inte nämna studentskrivningarna som kräver ett stort utrymme för alla abiturienter att skriva i. 

Pargas stad satsar mycket på att vara en lockande plats för barnfamiljer och en sak som verkligen utmärker Pargas är alla hobbyer som erbjuds för barn och ungdomar.

En rik hobbyverksamhet och ett lockande skolcampus ökar inflyttningen till Pargas och höjer skatteintäkterna.

Pargas gymnastiksalar används redan flitigt och den i Sarlinska är allt annat än ett undantag. Salen används flitigt till skolans gymnastiktimmar och på rasttid till elever som vill spela spel eller springa av sig under skoldagen.

Den används även till olika hobbyverksamheter och att förlora det utrymmet skulle innebära en katastrof för Pargas föreningsliv.

Vi önskar att gymnastiksalen prioriteras högt i planeringarna för det nya skolhuset. 

Pargas svenska gymnasiums studerandekårsstyrelse

Sarlinska skolans elevkårsstyrelse 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*