Wolves siktar på kvalspel – igen

Bra förstärkning. Krister Mähönen (t.v.) leder Wolves interna skytteliga så här långt. Lagkaptenen och managern Henri Filatoff till höger. Foto: Mikael Heinrichs
Nu på lördag spelar SC Wolves sin andra hemmaturnering i innebandyns division 3 den här säsongen i PIUG. På spel står fyra viktiga seriepoäng för serienykomlingen som i ärlighetens namn har överraskat positivt med att hålla till i tabelltoppen, bara två poäng bakom Tre Ankkare som leder på 18 poäng efter tio matcher.
Intressant nog möter laget exakt samma motståndare som senast i PIUG i oktober, det vill säga AFC Campus 2 och SB Somero.
– Enligt rotationen borde vi ha mött Tre Ankkare i Pargas den här gången, men Somero är också en viktig fyrapoängsmatch för oss. Dessutom är det lyckligtvis den senare matchen som börjar klockan 16, säger lagkaptenen och managern Henri Filatoff.
Att det har gått nästan som på räls för nykomlingen i trean kommer inte som en total överraskning, eftersom man medvetet förstärkt laget inför säsongen. Den stora hemmaplanen ger det löpstarka laget en klar fördel.
– Vi har värvat nya spelare hela sommaren med tanke på att det ska gå bra i serien, säger backen Heikki Gustafsson.
– Vi lyckades bra med rekryteringen och har en verkligt bred trupp. Framgångarna i cupen lät oss ana att det kan gå bra i serien också, den enda djupdykningen kom i höst då vi förlorade mot Tre Ankkare och spelade dåligt mot seriejumbon Isännät, säger Filatoff.
En av de tongivande spelarna bakom framgången är nya forwarden Krister Mähönen, som för många idrottsvänner är mera bekant från ishockeyn.
– Det har inte varit nåt problem att komma in i gänget. Innebandy har jag senast spelat på allvar som liten pojke i ett par års tid, annars har innebandyn varit en del av sommarträningen, berättar Mähönen.
24-åringen är hyfsat nöjd med sin säsong så här långt, men medger att han kunde ha mera poäng (9+5=14, leder interna skytteligan).
– Mina styrkor ligger i anfallsspelet där jag försöker springa på, säger Mähönen anspråkslöst.
– Säkert hälften av mina poäng består av att jag passat till ”Mäihä” på egen planhalva och han har satt bollen i mål, berömmer Gustafsson sin lagkamrat.
Om sina egna framtidsplaner är Mähönen rätt fåordig.
– Jag har egentligen inte funderat desto mer på den saken ännu, vi får se vilken serienivå vi spelar på nästa säsong först.
Att han skulle återvända till ishockeyn, där han noterats för 42 ligamatcher samt spel både i Mestis och senast i Finlandsserien för S:t Karinslaget HC Indians är däremot inte aktuellt.
Har du lagt skridskorna på hyllan för gott?
– Jag vet inte ens var de är just nu, jag har inga planer på att söka fram dem den närmaste tiden heller, småler Mähönen.
För Wolves del är siktet just nu inställt på att fortsätta utvecklas som lag – och att få spela om avancemang till division 2.
– Visst skulle det vara en stor besvikelse om vi inte blir minst tvåa i vår zon och får kvala, säger Filatoff.
De eventuella kvalmatcherna spelas som enskilda matcher i slutet av mars och början av april i tre olika skeden. Matchen mot Somero som ligger trea i zonen är på många vis avgörande för hur det kommer att gå.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi