Wolves vann serieledarna trots att man saknade många nyckelspelare

Innebandytränare
Wolves-tränaren Marko Vehmanen var väldigt nöjd med sitt lags insats i eftermiddags mot SBS Wirmo. Foto: Mikael Heinrichs

SC Wolves vann hemma mot serieledarna SBS Wirmo i innebandytvåan i eftermiddags efter 5–3 (1–0, 3–2, 1–1) trots att man saknade två av sina tre främsta poängmakare och båda målvakterna som spelat så här långt denna säsong.

Jari-Valtteri Ylander (22 räddningar) inledde mellan stolparna i matchen där tränaren Marko Vehmanen fick möblera om i anfallsformationerna i och med att både Krister Mähönen och Patri Filatoff saknades, men de som fick chansen i deras frånvaro tog vara på den.

– För oss var den första perioden som vi vann med 1–0 oerhört viktig. Vi märkte att vi hängde bra med mot Wirmo som hade sitt bästa lag i elden och fick extra tändvätska av det i första pausen, säger Vehmanen.

Första perioden lade grunden

Det var backen Sergei Nurmi som gjorde Wolves första mål innan målsprutan Oskari Laaksonen satte sitt 18:e mål för säsongen i början av andra perioden. Innan det hade Wirmo bland annat hunnit sabba ett straffslag. Laaksonen gjorde 3+0 i matchen och är nu uppe i saldot 20+6 på 11 spelade matcher. Med det ligger han tvåa i skytteligan i hela serien.

– Killarna tog verkligen vara på chansen och resultatet syns på tavlan. Det här var en enorm laginsats av oss och laget spelade verkligen disciplinerat. Då man släpper endast tre mål brukar man vinna i innebandy, påminner Vehmanen.

Minst fyra över julen

Tack vare segern kommer Wolves att vara minst bland de fyra bästa då man tar julpaus. Laget ligger just nu trea i den jämna tabellen på 21 poäng. Laget spelar sin följande match den 11 januari i SB-Areena i Åbo mot Ruoska från Pemar.

– Vi kommer ännu att samlas på tisdag med laget för ett lättare träningspass, men efter det tar vi jul och drar upp nya riktlinjer för våromgången, avslutar Vehmanen.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*