Naisilla hyvä lähtö kauteen

Torjunta. Linnéa Back avaa peliä. Kuva: Markus Lindström
Piffenin naisten joukkue avasi oman sarjakautensa kotikentällä Atlas Wandas -ryhmää vastaan sunnuntaina. Pienoisen hermoilun ja heikomman avausjakson jälkeen, joukkue syttyi taistelemaan toisella puoliajalla ja käänsi ottelun kokenutta vastustajaansa vastaan voitokkaaksi lukemin 25–20 (10–14).
– Meillä oli erittäin suuria maalintekovaikeuksia, mikä saattoi johtua pienestä hermostuneisuudesta. Tauolla totesin, että meidän on iskettävä 10–15 maalia voittaaksemme ottelun ja sen myös teimme, totesi valmentaja James Mashiri.
Piffenissä kolme pelaajaa iski kuusi maalia: Anette Herrgård, Jessica Ranta-aho ja Antonia Ahlbäck onnistuivat kaikki hyökkäyssuuntaan. Ajoittain joukkue esitti myös valmentajan peräänkuuluttamaa nopeaa peliä, mutta ajoittain myös penkiltä kuului komento pelin rauhoittamiseksi.
– Yksinkertaistimme ja nopeutimme peliä ja samalla kurinalaisuus lisääntyi. Atlas Wandas on erittäin hyvä joukkue ja todella paljon kokeneempi ryhmä kuin me. Se huomioiden olen erittäin tyytyväinen meidän esitykseemme, Mashiri sanoo.
Naisten osalta kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Porvoossa. Vastassa on eräs harvoista vastustajista joka ei ole selkeä ”kakkosjoukkue” jollekin SM-sarjaseuralle, eli Akilles.