Kauppias Axel Eriksson: “En halua että lompakko määrää, missä asiakas käy kaupassa”

man, butik
Axel Eriksson on toiminut K-Supermarket Reimarin kauppiaana Paraisilla marraskuun alusta alkaen. Hän aikoo aloittaa laskemalla hintoja. Kuva: Malin Johansson.

Axel Eriksson istuu työpöytänsä ääressä työhuoneessaan Reimarissa ja juttelee joidenkin työntekijöin kanssa. Puhelin soi, oveen koputetaan, mutta hän on rauhallinen kuin viilipytty. Monet haluavat puhua uuden kauppiaan kanssa.

– Viihdyn ihmisten parissa, ja vastaanotto on ollut hyvä, hän kertoo.

“Muutaman sekunnin olin hiljaa ja sitten vastasin kyllä”

Eriksson ryhtyi Reimarin kauppiaaksi edellisten kauppiaiden Kim ja Carita Mattssonin jälkeen. Hänellä on seitsemän vuoden kokemus kauppiaana olosta Taalintehtaan K-Market Kompiksessa ja Dragsfjärdin K-Market Kivassa. Hän ei epäröinyt ottaa vastaan uutta työtä, kun Kesko kysyi josko hän haluaisi ryhtyä Reimarin kauppiaaksi.

– Muutaman sekunnin olin hiljaa ja sitten vastasin kyllä!

Reimarin myynti on pudonnut

Reimari on yksi Suomen suurimmista K-supermarketeista, ja sillä on 30 työntekijää. Eriksson sanoo, että hänen suurin vastuunsa on pitää hyvää huolta henkilökunnastaan. Silloin henkilökunta pitää hyvää huolta asiakkaista. Erikssonilla on myös suunnitelmia, jotka hän haluaa toteuttaa lähiaikoina. Hän myöntää että Reimarin myynti on pudonnut kolmen viimeisen vuoden aikana. Jo kuluvan vuoden lopulla hän aikoo puuttua hinnoitteluun ja laskea hintoja.

– En halua, että lompakko määrää, missä asiakas käy kaupassa.

Monet asiakkaat ovat myös huomauttaneet, että kaupassa on ahdasta, ja tähänkin Eriksson aikoo tarttua kunhan ehtii. Aikaa on, sillä Eriksson kokee pestinsä pitkäaikaiseksi. Kaupan muutto ei myöskään ole ajankohtainen.

– Paljon puhutaan uudesta kaupparakennuksesta, mutta se ei toteudu vielä moneen vuoteen, Eriksson sanoo.

Axel Eriksson
Ikä: 30
Koulutus: metallityöntekijä, merkonomi ja K-kauppias
Työkokemus: seitsemän vuoden kokemus kauppiaana olosta Taalintehtaan K-Market Kompiksessa ja Dragsfjärdin K-Market Kivassa. Hän on työskennellyt myös Salon K-Citymarketissa.
Perhe: tyttöystävä, kissa ja koira
Asuu: Raisiossa
Harrastukset: kuntosali ja juoksu

Malin Johansson
Käännös: Sari Sarelius

2 Kommentia

  1. Jo on aika katsoa hintoja. Totesin vain eron jo irtokarkeissa toissapäivänä Kaarinan K-Marketiin verrattuna. Siellä näkyykin paljon paraislaisia. Varmaankin työmatkalla pysähtyvät.

  2. Hinnat voivat olla aavistuksen kalliimpia, mutta valikoima on kyllä myös parhaasta päästä, jos ei Reimarista ole löytynyt, niin kaukaa saa lähteä hakemaan. Olen asunut paikkakunnalla yli 30v ja nyt asustelen mökillä ja Reimaria ikävä. Kaikki parannukset ilman muuta positiivisia ja ilolla otetaan vastaan. ja esim lihatiskin palvelu on kyllä kiitoksen arvoista! Onnea matkaan uudelle kauppiaalle!

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*