Martin Jahnsson tähtää pitkälle

Uusi ennätys. Göteborgissa viime viikonloppuna Martin Jahnsson teki uuden henkilökohtaisen ennätyksen keihäässä. Kuva: Gösse Storfors.
Uusi ennätys. Göteborgissa viime viikonloppuna Martin Jahnsson teki uuden henkilökohtaisen ennätyksen keihäässä. Kuva: Gösse Storfors.
Piffenin yleisurheilusta löytyy nuori lupaava heittäjä, 13-vuotias Martin Jahnsson. Tällä kaudella hän on reilusti parantanut omia ennätyksiään. Viime viikonloppuna hän kilpaili Maailmannuorisokilpailuissa Göteborgissa, jossa hän oli keihäässä kolmantena uudella ennätyksellään 43,82. Viime vuonna hän oli kolmantena kuulassa, jossa silloin teki ennätyksensä. Tänä vuonna kuula hieman epäoonnistui ja hän sai tyytyä 15. sijaan.
– Kiekko on lempilajini ja kuulassa minulla on eniten parannettavaa, sanoo Martin. Ennätys 37,95 0,75 kilon kiekolla on maan kolmanneksi paras ikäluokassa.
Kuulaennätys (3 kg) on 10,35 ja 3 kilon moukarilla se on 34,13. Kaikki ennätykset ovat tehty kuukauden sisään kesäkuun alusta heinäkuun alkuun.
Hän on harrastanut yleisurheilua kuuden vuoden ajan ja heittolajit oli aika helppo valinta.
– Äidin mielestä olin hyvä heittämään ja hän ilmoitti minut Piffenin yleisurheiluun ja sillä tiellä ollaan. Ennen olen kilpaillut myös muissa lajeissa, mutta nykyään vain heittolajeissa.
Kesäaikana hän harjoittelee päivittäin, usein yksin niinkuin tekee kun me tavataan Pajbackalla. Heittolajit vaativat voiman lisäksi varsinkin hyvää tekniikkaa ja siinä hän on saanut apua matkalla hyviin tuloksiin.
Åsa Lindberg valmensi minua keihäässä parin vuoden ajan ja nyt Eva Juslin on opastanut minua moukarissa ja Maria Lindholm kiekossa.
Kilpailuja on keskimäärin kerran viikossa kesäisin.
– Pelaan käsipalloa talvisin Piffenin 01-pojissa, joten silloin keskityn siihen, kertoo Martin, joka on vasenkätinen. Se antaa tietyn edun käsipallossa, mutta ei juuri vaikuta yleisurheiluun. Mutta heittovoima on tietenkin eduksi myös käsipallossa.
Paras kilpailumuisto on viime vuodelta Göteborgista. Silloin kuula meni hyvin ja muutenkin oli elämys osallistua kilpailuun, jossa mukana oli yli 3 000 nuorta. Silti vettä satoi melkein kaatamalla koko ajan.
Kun tulee kyse tulevaisuudesta, vastaus tulee heti.
– Haluan tulla niin hyväksi että saan kilpailla olympiakisoissa. Mutta tiedän että se on aika kova juttu päästä niin pitkälle.
Gösse Storfors