Nyt kaivataan joulupukille apulaisia

Pienet apulaiset. Kuvassa äiti- ja lapsiryhmän pieniä tonttuja. Kuva: Yksityinen.
Pienet apulaiset. Kuvassa äiti- ja lapsiryhmän pieniä tonttuja. Kuva: Yksityinen.
Vuosien varrella todella suosituksi noussut kampanja antaa kaikille mahdollisuuden lahjoittaa joululahjoja lapsille Paraisilla ja TYKS:n lastenosastoilla. Keräyksen järjestää Punaisen Ristin Paraisten paikallisosaston äiti- ja lapsiryhmä Små&Stora yhteistyössä sosiaalitoimiston, seurakunnan, koulukuraattoreiden, erityisopettajien sekä TYKS:n lastenosastojen henkilökunnan kanssa. Kaupunginkirjaston henkilökunta sekä FRAM Oy Ab ovat myös mukana auttamassa viestin viemisessä eteenpäin.
Äiti- lapsiryhmää vetävä Petra Selin haluaa ennen kaikkea nostaa esille sen seikan, että on olemassa monta lapsiperhettä jotka näin joulun aikaan saattavat tarvita pientä taloudellista lisäapua. Tämän kampanjan avulla tavoittaa lapset suoraan. Hän onkin erityisen tyytyväinen kampanjan saavuttamasta suosiosta.
– Tutut ihmiset kyselevät jo hyvissä ajoin milloin kampanja alkaa, jotta eivät missään nimessä jäisi ilman lappua, hän kertoo.
Oman kortensa kekoon voi kantaa hakemalla lapun kaupunginkirjaston lainaustiskiltä. Lapussa lukee lahjan saajan sukupuoli ja ikä. Lahjan tulee olla uusi ja mieluiten yli 15 euron arvoinen. Paketoi lahja, kiinnitä lappu huolellisesti ja näkyvästi ja vie paketti kirjastoon viimeistään 12. joulukuuta, joka samalla on kampanjan päätöspäivä.
Punaisen Ristin ryhmä vastaanottaa myös lahjoja Vanhan Malmin joulumarkkinoilla Finnberginkadulla. Paketit jaetaan samana iltana, joten paketit on ehdottomasti jätettävä ajoissa.
Järjestäjiin voi olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen rksmastora@gmail.com. Mikäli koet vanhempana joululahjojen hankkimisen taloudellisesti ongelmalliseksi, älä epäröi ottaa yhteyttä. Petra Selin käsittelee kaikki sähköpostiviestit luottamuksellisesti.
– Henkilökohtaisesti pidän ajatuksesta toisten auttamisesta erittäin konkreettisella tavalla. Se jos mikään antaa jouluiloa, toteaa ryhmän toinen vetäjä Lotta Dammert.
– Laput loppuvat aina kesken ennen kampanja-ajan päättymistä. Kohtaamme iloa ja hyvää mieltä joka puolella, hän jatkaa.
Samalla Små&Stora haluaa jo nyt muistuttaa Aarne Alligaattorin tulevasta konsertista Sarlinin koululla 6. helmikuuta. Konsertin mahdolliset tuotot ohjataan niin ikään lapsiperheiden hyväksi.
PK