Aika ilmoittautua Pihakirppisralliin

Suosittu tapahtuma. Pihakirppisralli on löytänyt yleisönsä Paraisilla. Kuva: Henrik Zoom.
Suosittu tapahtuma. Pihakirppisralli on löytänyt yleisönsä Paraisilla. Kuva: Henrik Zoom.
Pihakirppisralli järjestetään perinteisesti Paraisten päivien jälkeisenä sunnuntaina, tänä vuonna 12. kesäkuuta.
– Haja-asutusalueilla pihakirppisralli on kello 10 ja 15 välisenä aikana ja keskustassa kello 12–17. Täten toivomme että mahdollisimman moni ehtii käydä myös vähän kauempana keskustasta sijaitsevissa kohteissa ja päin vastoin, sanoo Lasse Andersson, joka on tapahtuman järjestäjä yhdessä Pia Prostin kanssa.
Muutos aikoihin tehtiin aiempina vuosina saadun palautteen perusteella.
Andersson kertoo että kartta-aineistosta ilmenee selvästi mitkä pihat kuuluvat mihinkin alueeseen. Etukäteen ryhmittelyä ei kannata tehdä koska ei tiedetä mitkä pihat ovat mukana.
Tapahtuma sai alkunsa Varsinais-Suomen kylät -hankkeen yhteydessä, mutta nykyisin sen järjestelyistä vastaavat Prost ja Andersson.
Tapahtuma on tarkoitettu yksityishenkilölle ja yhdistyksille. Kaikki mukana olevat pihat merkitään kartalle, jonka voi ladata tapahtuman kotisivuilta tai noutaa painetussa muodossa kaupungintalon infopisteesta tai Paraisten kirjastosta.
Pihakirppisrallin yhteydessä on vuosien mittaan järjestetty mm. pop up-ravintoloita ja muita tapahtumia ja oikeastaan vain mielikuvitus on rajana oheisohjelmalle.

  • Pihakirppisralli Paraisilla
  • Järjestetään 12.6. kello 10–15 haja-asutusalueilla ja 12–17 keskustassa.
  • Järjestetään nyt viidennen kerran.
  • Viime vuonna mukana oli noin 100 myyjää.
  • Vastaavanlaisia tapahtumia järjestetään eri puolilla maata.
  • Ilmoittautumisaika jatkuu huhtikuun loppuun asti.
  • Lisätietoa: www.kirppisralli.fi.

– On kysytty voisiko jossain seurata kuka on ilmoittautunut mukaan niin että tietäisi myös naapurin aikovan osallistua, mutta valitettavasti ei ole oikein mahdollista julkaista tätä tietoa etukäteen. Mutta koska tapahtuman idea perustuu sosiaaliselle kanssakäymiselle, on varmasti mahdollista kysyä naapurilta, sanoo Prost.
Ilmoittautumismaksu on suurin piirtein viimevuotisella tasolla eli hieman alle kymmenen euroa osallistujaa kohden. Osallistusmaksulla katetaan markkinointi- ja painokustannukset.
– Tänä vuonna osallistumismaksun voi maksaa suoraan nettikauppaan sen sijaan että maksaisi tilille. Tämä on meille järjestelyjen kannalta paljon joustavampaa, sanoo Andersson.
On melko suosittua että samalla paikalla on useampi myyjä. Jos useampi osallistuja ostaa paikan samalta pihalta saadaan kartalle maininta siitä että paikalla on useita myyjiä.
Kaikki osallistuvat pihat saavat oman numeron ja näkyvyyttä kartalla sekä julisteita, joiden avulla voi opastaa kävijät kullekin pihalle.
Pihakirppisrallissa pääsee näkemään myös paikkoja, joissa ei ehkä muuten kävisi.
– Kaikki myyjät voivat antaa lyhyen kuvauksen päivän aikana myytävistä tuotteista. On huomattu että vaatteet eivät ehkä ole eniten houkuttelevia vaan esimerkiksi paikat, joissa on ollut jonkintyyppistä ruokatarjoilua ovat olleet hyvin suosittuja, toteaa Prost.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
suomennos Leena Lehtonen