Akkainilta piristää syyspimeää

Mukana Akkainillassa. Helena Bruun ja Sonja Tobiasson kutsuvat tapahtumaan niin ”akkoja” kuin ”ukkojakin”. Kuva: Leena Lehtonen.
Mukana Akkainillassa. Helena Bruun ja Sonja Tobiasson kutsuvat tapahtumaan niin ”akkoja” kuin ”ukkojakin”. Kuva: Leena Lehtonen.
Ensi viikon torstaina 8. lokakuuta järjestetään syksyn Akkainilta. Jo perinteinen tapahtuma pidetään kahdesti vuodessa, keväällä maaliskuussa naistenpäivän aikoihin ja syksyllä lokakuussa.
– Tämä on tavallaan sesonginvaihtoaika, sanoo Sonja Tobiasson Gullkronasta.
Nyt sanotaan siis kesälle heippa ja toivotetaan syksy tervetulleeksi. Akkainillan päättyessä kello 21 on jo pimeää, mutta kynttilät ja lyhdyt tuovat iltaan valoa ja tunnelmaa.
– Tänä syksynä on uutta se että aloitamme jo kello 17 eikä vasta kello 18 kuten aikaisemmin, kertoo Helena Bruun Tre Små Rum -sisustusliikkeestä.
Muutamat keskustan liikkeet ja kahvilat sulkevat ovensa arkisin jo kello 17, joten olisi vähän hassua pitää ovet kiinni tunnin ajan ja sitten avata uudelleen.
Tapahtumaan osallistuvat yritykset voivat järjestää kukin haluamaansa ohjelmaa. On tuote-esittelyjä, ehkä arvontaa ja kilpailuja sekä tietysti houkuttelevia tarjouksia.
– Meillä on liikkeessä tekstiiliedustajia ja lisäksi esitellään keittiökompostia, jota voidaan nimensä mukaisesti pitää keittiössä, kertoo Helena Bruun.
Gullkronan myymälässä paikalla on Helmiveneen yrittäjä Virpi Grönroos. Hän kertoo alpakkatuotteista, joita hän sekä valmistaa että tuo maahan.
Café Hallonbladissa on tarjolla ruokaa sekä leivoksia ja kakkuja. Tälläkin kertaa kuullaan elävää musiikkia, esiintyjänä on paraislainen nouseva muusikon alku Filip Hartman.
Illan aikana myös kahvilat ja ravintolat ovat avoinna. Akkainiltaan osallistuu liikkeitä ja yrityksiä, jotka toimivat Rantatiellä, Kauppiaskadulla, Storgårdinkadulla (Café Nathali) ja Koulukadulla (Anna´s).
– Meillä on joogaa kello 19 asti, mutta sen jälkeen ovet ovat avoinna, kertoo Irena Nylund Terapiakulmasta.
Avoinna ovat myös galleria Art Bank sekä kirja- ja paperikauppa Booklet.
– Illan aikana voi tutustua liikkeiden tarjontaan ja tehdä ostoksia kaikessa rauhassa. Kauppiaskadun ja Rantatien välissä on lisäksi iso pysäköintialue autolla tuleville, sanoo Sonja Tobiassson.
– Tapahtuma on houkutellut kävijöitä myös muilta paikkakunnilta, kertoo Helena Bruun.
Akkainillan järjestää Länsi-Turunmaan yrittäjien kauppiasjaosto.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi