Aktiva haluaa tavoittaa nuoret

Neuvojia. Aktivan etsivä nuorisotyöntekijä Eeva Suominen (vas.) ja toiminnanohjaaja Jenni Lindroos auttavat mielellään. Kuva: Mikael Heinrichs
Neuvojia. Aktivan etsivä nuorisotyöntekijä Eeva Suominen (vas.) ja toiminnanohjaaja Jenni Lindroos auttavat mielellään. Kuva: Mikael Heinrichs
Aktivan neuvoa-antava työpaja tarjoaa opastusta ja tukea 15–28- vuotiaille paraislaisille nuorille, jotka eivät opiskele tai ole työssä, mutta haluavat apua ja tukea oman polkunsa löytämiseen.
– Meihin voi olla yhteydessä soittamalla, sähköpostitse, käymällä paikan päällä tai esimerkiksi työ- ja elinkeinotoimiston tai sosiaalisektorin kautta, kertoo toiminnanohjaaja Jenni Lindroos.
– Usein voi olla kyse myös siitä että nuori saa apua kun on kyseessä esimerkiksi työn tai opiskelupaikan hakeminen. Haluamme aina tavata nuoren ja arvioida avuntarpeen eli pelkkä puhelinyhteys ei riitä, toteaa etsivä nuorisotyöntekijä Eeva Suominen.
Yhteistyö on avainsana mitä tulee Aktivan palveluun koska se ei olisi mahdollista ilman hyvää ja toimivaa yhteistyötä kaupungin, työ- ja elinkeinotoimiston sekä paikkakunnan yritysten kanssa.
– Saamme esimerkiksi tiedon siitä jos nuori yhtäkkiä keskeyttää opintonsa. Voimme ottaa silloin yhteyttä, sanoo Suominen.
– On ollut ilahduttavaa huomata viime aikoina että nuoret itse ottavat yhä useammin meihin yhteyttä. Asiakkaistamme noin 30 prosenttia on itse hakeutunut meille, kertoo Jenni Lindroos.
Nuoret viettävät neuvoa-antavassa työpajassa keskimäärin neljä-viisi kuukautta, jolloin käydään viikoittain opastavia keskusteluja.
– Aluksi pyrimme tapaamaan useammin päästäksemme aIkuun, mutta sitten tapaamme kerran viikossa noin tunnin ajan, nuoren tarpeista riippuen, sanoo Lindroos.
Jos ei löydä työtä tai opiskelupaikkaa on yhtenä vaihtoehtona Aktivan kahdeksanpaikkainen luova starttipaja, mutta juuri nyt se alkaa olla täynnä.
Aktiva kuuluu Paraisten kaupungin toimintaan.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Leena Lehtonen