Aktiviteettia ja lämpöä lahjaksi

Heti käyttöön. Sairaanhoitaja Christin Eriksson ojensi muhvit asukkaille. Kuva: Mikael Heinrichs.
Heti käyttöön. Sairaanhoitaja Christin Eriksson ojensi muhvit asukkaille. Kuva: Mikael Heinrichs.
Hjärningar-hankkeen puitteissa yhdistyksen Turunmaan kaksikielinen alaosasto lahjoitti aktiviteettimuhveja Malmkullan muistisairaiden yksikölle Salongille.
– Tuomme tavallaan myöhästyneen ystävänpäivätervehdyksen, sillä meillä on koko yhdistyksen voimin ollut käynnissä kampanja jonka puitteissa olemme yhteistyökumppanien ja yksityistyen kanssa kutoneet muhveja. Niitä kertyi lopulta lähes 130 ja saajat arvottiin, kertoo projektityöntekijä Gerd Hakalax.
Salonki sai nyt kuusi yksilöllistä muhvia jotka antavat lämmön lisäksi käyttäjälleen virikkeitä.
– Ne stimuloivat näkö- ja tuntoaistia ja niistä tulee hyvä mieli, toteaa projektivastaava Marina Grunér.
– Iloitsemme aina kun saamme jonkin lahjoituksen ja etenkin meidän pieni muistisairaiden osastomme tulee takuuvarmasti saamaan paljon iloa ja hyötyä näistä muhveista, kertoo osastohoitaja Marika Cederlöf.
– Monet tuntevat eräänlaista sisäistä rauhattomuutta istuessaan paikallaan kun eivät ehkä pääse omin aviun liikkumaan ja nämä muhvit auttavat tuomaan rauhaa, toteaa sairaanhoitaja Christin Eriksson.
Varsinais-Suomen muistiyhdistys perustettiin vuonna 1988 ja sillä on toimintaa Turussa, Turunmaalla, Loimaalla ja Vakka-Suomessa.
– Viikolla 11 vietettävän aivoviikon aikana tulemme myös näkymään kaikissa Paraisten kirjastoissa pienillä aivoterveyttä käsittelevillä infonäyttelyillä, Grunér kertoo.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi