ÅU ja PK aloittavat yt-neuvottelut

Förlags Ab Sydvästkustenin lehtien on tarkoitus ilmestyä entiseen tapaan – ÅU viidesti viikossa ja PAraisten Kuulutukset kerran viikossa. ÅU.fi päivittyy jatkossakin seitsemänä päivänä viikossa.
Förlags Ab Sydvästkustenin lehtien on tarkoitus ilmestyä entiseen tapaan – ÅU viidesti viikossa ja Paraisten Kuulutukset kerran viikossa. ÅU.fi päivittyy jatkossakin seitsemänä päivänä viikossa.
Förlags Ab Sydvästkusten -kustantamo joka julkaisee muun muassa Paraisten Kuulutuksia sekä ruotsinkielistä Åbo Underrättelser -lehteä aloittavat yhteistoimintaneuvottelut katkaistakseen yhtiön tappiollisen kehityksen. Yt-neuvottelut koskevat yhtiön koko henkilökuntaa, eli yhteensä 27 henkilöä.
Henkilökunnan vähentämistarve on korkeintaan viisi henkilötyövuotta. Yhtiön tavoitteena on pitää nykyisten tuotteiden ilmestymistiheys ennallaan.
– On aina ikävää kun joutuu tällaiseen tilanteeseen. Tappiokierre pitää katkaista, mutta samalla meidän pitää kehittää yhtiötä ja tuotteitamme kohtaamaan koko alaa ravistelevia mullistuksia. Meidän pitää trimmata organisaatioa siten että voimme panostaa enemmän paperisiin tuotteisiimme, digitaaliselle puolelle sekä erityisesti myyntiin, kustannusyhtiön toimitusjohtaja Harry Serlo toteaa.
ÅU:n päätomittaja Pär Landor toteaa paikallisen panostuksen jatkuvan:
Tavoitteenamme on tulla vieläkin paikallisemmaksi ja lähemmäs turunmaalaisia, ja siinä olemmekin onnistuneet sekä lehdessä että verkossa. Sopeutamme ja kehitämme samalla tullaksemme vieläkin vahvemmaksi toimijaksi omalla alueellamme. Alueen ainoana ruotsinkielisenä lehtenä on tärkeää että ilmestymme jatkossakin viisi kertaa viikossa paperisena ja jokaisena päivänä verkossa.
Kustannusyhtiön hallituksen puheenjohtaja Lasse Svens toteaa omistajatahon kantavan vastuun yhtiön ja sen tavaramerkkien tulevaisuudesta.
– Ala muuttuu nopeasti ja myös me olemme huomanneet sen tosiasian. Tuotteillemme paras mahdollinen tukijalka on menestyvä kustannusyhtiö. Pyrimme muuttamaan vallitsevaa trendiä.
Toimittajien luottamusmies Johan Backas toteaa toimituksen olleen tietoinen heikosta taloustilanteesta jo jonkin aikaa. Samaan aikaan muista mediataloista kuuluneiden negatiivisten uutisten johdosta yt-neuvottelut eivät tulleet yllätyksenä.
– Tilanne on tietenkin surullinen etenkin heille, jota tämä loppupeleissä koskettaa eniten. Nyt pitää vain pyrkiä saamaan aikaan paras mahdollinen lopputulos.
Graafikkojen luottamusmies Tarja-Liisa Mäkelä on apea kuultuaan yt-neuvotteluista.
– Meillä on jo nyt niin kiire kaikkien työtehtävien kanssa että jos väkeä poistuu, vaaditaan merkittävää uudelleenorganisointia tai uusia teknisiä ratkaisuja.
PK