Avoimet ovet kalkkikivilouhoksessa

Paraisten kalkkikivilouhos. Kuva: Mikael Heinrichs.
Paraisten kalkkikivilouhos. Kuva: Mikael Heinrichs.
 
Ensi viikon lauantaina, 26. syyskuuta, on mahdollista tutustua hieman tarkemmin Paraisten kalkkikivilouhokseen. Nordkalk juhlistaa nimittäin Euroopan mineraalipäivää järjestämällä avoimien ovien tapahtuman juhlatila “Pensionaatissa”, joka sijaitsee Teollisuusmuseon yhteydessä osoitteessa Kaivostie 1.
Vetonaulana ovat tietenkin opastetut kiertoajelut linja-autolla louhoksessa, mutta Pensionaatin tiloissa on myös mahdollista tutustua tarkemmin kalkkikiveen ja sen eri käyttötapoihin. Lapsille on varattu oma väritysnurkkansa, jossa he pääsevät värittämään luonnollisen kokoisia pahvisia kaivosmiehiä.
Linja-autot lähtevät puolen tunnin välein klo 10-14 välisenä aikana, kierros kestää noin 45 minuuttia.
Opastetuille kierroksille on ilmoittauduttava ennakkoon, sen voi tehdä tätä linkkiä seuraamalla (ulkoinen linkki).
Työturvallisuusasiat ovat näkyvästi esillä päivän aikana, kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan tulen sammuttamista uudella harjoituslaitteistolla. Pensionaatin parkkipaikalla on nähtävissä myös uusin louheauto.
Nordkalk on yrityksenä osallistunut vuodesta 2007 alkaen joka toinen vuosi järjestettävään European Minerals Day -tapahtumaan. Nordkalkin muista toimipaikoista tapahtumaan osallistuvat myös Gotlannin Storugns sekä Viron Kurevere ja Rakke.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@fabsy.fi
Päivitetty: Lisätty tieto pakollisesta ennakkoilmoittautumisesta sekä linkki.