Axxell tanssi koulutusleikkauksia vastaan

Amis liikkeessä. Opiskelijat ja henkilökunta olivat mukana tanssissa, joka oli yhteinen kaikille. Yksi liikesarja tosin oli alakohtainen ja kuvasi tanssijan omaa opiskelu- tai työskentelyalaa. Kuva: Mikael Heinrichs.
Amis liikkeessä. Opiskelijat ja henkilökunta olivat mukana tanssissa, joka oli yhteinen kaikille. Yksi liikesarja tosin oli alakohtainen ja kuvasi tanssijan omaa opiskelu- tai työskentelyalaa. Kuva: Mikael Heinrichs.
Paraisten Axxellin opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta osallistuivat maanantaina opiskelijajärjestöjen, opettajien ammattiliiton sekä koulutuksen järjestäjien edunvalvontajärjestön protestitempaukseen.

Kaiken kaikkiaan nelisenkymmentä ammatillisen koulutuksen järjestäjää osallistui Ammatillinen koulutus liikkeessä -tempaukseen eri puolilla Suomea. Tempauksen järjestivät Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE, opiskelijajärjestöt OSKU ja SAKKI sekä opetusalan ammattiliitto OAJ.
Paraisilla Axxell osallistui tanssiesityksellä, joka alun perin oli suunniteltu pidettäväksi ulkona. Mutta sateen johdosta esitys pidettiin kuitenkin sisällä liikuntasalissa.
Tanssia johti Axxellin kosmetologialan opiskelijoiden joukko lehtori Nina Björkfeltin johdolla. Koreografia oli yhteinen kaikille osallistuville kouluille koko maassa.
– Myös Axxellin sisällä tähän tempaukseen osallistuttiin eri tavoin. Kemiön Brusabyssä taltioitiin koulun tavallista arkea sosiaaliseen mediaan ja Karjaalla puolestaan järjestetiin isompi tempaus jossa oli läsnä myös kansanedustajia, kertoi Axxellin Paraisten yksikön päällikkö Susanne Karlsson.
Mielenilmaisun taustalla on ammatillisen koulutuksen rahoituksen 190 miljoonan leikkaukset ensi vuodelle. Tämä summa vastaa noin 18 000 toisen asteen opiskelupaikkaa. Tänä vuonna loittelijapaikkojen määrä oli yhteensä 45 400.
– Johonkin tämän säästämisen on loputtava, olemme kantaneet jo oman kortemme kekoon ja enempää emme enää voi säästää. Työelämän suunnalta kantautuu viestejä siitä, että meitä tarvitaan mutta näillä näkymin me emme pysty tarjomaan tulevaisuudessa riittävästi opiskelupaikkoja. Me varmistamme että nuoret saavat laadukasta ammatillista koulutusta, mutta koko ajan ollaan karsimassa. Lähiopetusta karsitaan ja itseopiskelua lisätään, Karlsson toteaa.
Kuvia, videoleikkeitä ja muuta aineistosa tempaukseen liittyen jaettiin alkuviikosta sosiaalisissa medioissa tägillä #amisliikkeessä.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi