Barokkikonsertti linnassa ja improvisaatiota elokuvaan

Kari Vuola.
Kari Vuola.
Maanantain avajaiskonsertissa esiintyy saksalainen huippu-urkuri Franz Danksagmüller, joka myös improvisoi Selma Lagerlöfin romaaniin perustuvaan ja Victor Sjöströmin ohjaamaan Ajomies-mykkäelokuvaan torstaina Paraisten ja perjantaina Naantalin kirkossa. Elokuva on uusi aluevaltaus urkupäiville, ja odotettavissa on kaksi hyvin mielenkiintoista iltaa.
Muita kansainvälisiä vieraita ovat venäläisurkuri Fedor Stroganov sekä sveitsiläiset vanhaan musiikkiin erikoistuneet Tuomas Kaipainen ja Sabine Kaipainen-Ineichen. Stroganov esiintyy Nauvon kirkon päivämatineassa tiistaina, ja koko kolmikkoa kuullaan Kuitian linnan barokkikonsertissa keskiviikkoiltana.
Paraisten kirkon tiistai-illan konsertti on omistettu marraskuussa 2015 menehtyneen säveltäjä Jouni Kaipaisen muistolle, ja konsertissa kuullaankin hänen musiikkiaan yhdistettynä urku- ja vokaalimu-siikkiklassikkoihin. Ohjelmasta vastaavat Urkupäivien taiteellinen johtaja, urkuri Kari Vuola, bassobaritoni Nicholas Söderlund ja harmonikkataiteilija Matti Rantanen. Rantasta kuullaan myös keskiviikkona Paraisten kirkon päivämatineassa.
Torstai-iltana Suomen eturivin urkureihin lukeutuva Eero Annala soittaa J.S. Bachia ja Mozartia Naantalin kirkossa. Urkupäivien yhteydessä järjestettävät urku- ja laulukurssit huipentuvat perjantaina oppilaskonsertteihin Paraisten kirkossa ja seurakuntakodilla. 37. Paraisten Urkupäivät tuovat kuultavaksi kaiken kaikkiaan kymmenen konserttia, joiden siivillä yleisö voi matkustaa aina 1600-luvun barokkimaisemista 2000-luvun suomalaisen säveltaiteen pariin.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi