Cloud 9 on odotetun hyvä – ja erilainen

Tämä viisikko vie draaman kaarta eteenpäin. Vasemmalta Wilma Sundqvist, Anton Mattsson, Saga Rosenlund, Jaakko Meyn ja Ella Lepola. Kuva: Lasse Andersson/Henrik Zoom

Paraisten kaupungin tuorein nuorisoshow vastaa odotuksia – ja on korkealentoisesta nimestään huolimatta hyvin maanläheinen.

Tarjolla ei ole pelkkiä sirkustemppuja ja silmänkääntötemppuja, vaikka nimi sitä saattaisi enteilläkin. Cloud 9 – A show above them all tarjoilee vajaan kaksituntisen elämyksen, johon sisältyy tuttuun tapaan toimivia musiikki- ja tanssinumeroita. Koreografiat istuvat todella hyvin ja mukana on myös muutamia yllätyksiä.

Ilotulitusta ja sanomaa

Ensimmäisessä osassa musiikillinen ilotulitus on avainasemassa, mutta jo varhaisessa vaiheessa myös esityksen syvällisemmän annin siemenet kylvetään. Toki tykitys on kovaa, mutta myös taustalla oleva tarina saa oman osansa. Ja sen viesti onkin tärkeä.

Saga Rosenlund on eräs pääosan esittäjistä. Kuva: Lasse Andersson/Henrik Zoom

Outo karnevaalinomainen sirkuskohtaus, rantakohtaus ja kovaääninen matkanjohtaja ovat vain keinoja tuoda se syvällisempi viesti esiin katsojien alitajunnan kautta. Toki on täysin katsojan päätettävissä, miten haluaa tulkita shown. Sen voi joko nähdä musiikki- ja tanssi-ilotteluna (ja hyvänä sellaisena), tai pysähtyä miettimään hieman syvällisempiä motiiveja. Kuten esimerkiksi mikä elämässä loppujen lopuksi onkaan tärkeää.

Tiimityötä ennen kaikkea

Taitavia he kuitenkin ovat, aivan koko poppoo. Sekä pienemmissä rooleissa olevat nuoret, että musikaalisesti ja juonellisesti sitä eteenpäin vievät esiintyjät. Sirkuskohtauksessa myös puvustus- ja lavastustiimit ovat joutuneet melkoisen urakan eteen.

Ainakin allekirjoittaneelle esityksen kohokohtiin kuuluvat Robin Tapion laulunumerot. Ne yllättävät kaikkein eniten, sillä vaikka pientä hermostuneisuutta on ensi alkuun havaittavissa, Nightwishin ”Wish I Had an Angel” nousee koviin sfääreihin kun sitä vedetään korkealta ja kovaa.

Loppupuolella myös yleisössä riittää tunteiden kanssa pidättelemistä, sillä sen verran vakuuttavasti Anton Mattsson ja Wilma Sundqvist omat roolinsa hoitavat. Tämä show on ennen kaikkea koko tiimin näytös.

Esityksiä luvassa vielä 15 kappaletta, viimeinen 11. helmikuuta. Lisätietoja show.parainen.fi.

Lue myösTalven paras parituntinen luvassa

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi