Da Capon keväässä vielä kuoroleiri ja konsertteja

Lapsikuoro Da Capo. Kuorolaiset ja kuoronjohtaja Åsa Hermansson Malmin koulun juhlasalissa, jossa kuoro harjoittelee joka tiistai lukuvuoden aikana. Kuva: Leena Lehtonen.
Lapsikuoro Da Capo. Kuorolaiset ja kuoronjohtaja Åsa Hermansson Malmin koulun juhlasalissa, jossa kuoro harjoittelee joka tiistai lukuvuoden aikana. Kuva: Leena Lehtonen.
Kello on 15 tiistai-iltapäivällä ja useimmat alakoulujen 3-6 luokkalaisista ovat lähteneet jo kotiin. Mutta eivät aivan kaikki. Malmin koulun juhlasaliin tulee joukko iältään 9-13-vuotiasta oppilasta. Alkamassa on lapsikuoro Da Capon jokatiistainen harjoitus.
– Puolet yhteensä 21 kuorolaisesta on nyt uusia kolmasluokkalaisia. Poikia on mukana neljä ja sama määrä on melko tavallinen muissa vastaavissa kuoroissa, kertoo kuoronjohtaja, opettaja Åsa Hermansson.
Kuorolaiset ovat Malmin, Skräbbölen ja Sunnanbergin ala-asteiden oppilaita.
Ennen kuin harjoitus voi alkaa rullataan näyttämön viereisestä välinevarastosta esiin piano. Koska salia käytetään jumppasalina ei piano voi olla jatkuvasti paikallaan. Kaksi kuorolaista ottaa esiin mikrofonit ja tsekkaa että ne toimivat.
Todetaan että muutama kuorolainen on tällä kertaa poissa joko sairauden tai matkan johdosta. Sitten avataan ääntä ja tehdään rentouttavia liikkeitä.
Vuosittain kuorolla on useita esiintymisiä. Huhtikuussa on kaksi konserttia, joista ensimmäinen on ensi viikolla Houtskarissa.
– Pidämme Houtskarissa kuoroleirin 8.-9. huhtikuuta, kertoo Åsa Hermansson.
Perjantaina käydään Träskin koulussa, lauletaan koulun oppilaille ja yhdessä heidän kanssaan mm. kuorolaisten itsensä toivomia Mamma Mia-kappaleita.
Varsinainen kuoroleiri pidetään Skärgårdsskolan-koululla. Lauantaina aamupäivällä kello 10 on vuorossa esiintyminen Fridhemin vanhainkodissa. Noin tunnin mittainen konsertti on avoin kaikille kiinnostuneille.
Tiistaina 12. huhtikuuta kello 18 Da Capo esiintyy Malmin koululla. Konserttiin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, mutta etenkin kuorolaisten vanhemmat ja isovanhemmat. Luvassa on Sing along -ilta, jolloin yleisö saa laulaa mukana muutamissa lauluissa.
Lapsikuoro Da Capo toimii kansalaisopisto Saariston kombin alaisuudessa.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi