Ennätysmäärä myyjiä joulumarkkinoilla

Viime vuonna Ella Janssonin tuvassa herkuteltiin kauraryynipuurolla. Kuva: Mikael Heinrichs.
Vanhan Malmin perinteinen markkinahenki herää eloon joulukuun toisena lauantaina, kun kapeiden kujien varsilla voi aistia menneiden vuosien tunnelmaa ja tulevan joulun taikaa. Tänä vuonna Vanhan Malmin joulumarkkinat järjestetään lauantaina 10. joulukuuta klo 12–16.
Paikalle on tulossa ennätysmäärä myyjiä, sillä paikkavarauksia on tehty lähes 200 kappaletta. Joulumarkkinoilla myydään käsitöitä, leivonnaisia ja muuta syömistä ja juomista.
Markkinoiden aikana kävijät pääsevät kurkistamaan myös alueen museotupiin sekä tutustumaan Vanhan Malmin lampaisiin: Almaan, Kajsaan, Lottaan ja Dorikseen.
Asukkaat hoitavat lampaita yhdessä osana kulttuuriympäristön vaalimista. Lampaat tuovat Vanhan Malmin ihmisiä yhteen, elävöittävät ympäristöä ja antavat villaa. Entisaikaan lampaan rasvalla suojattiin veneen köydet, luista keitettiin liimaa ja lihat syötiin. Luuliimaa ei markkinoilla liene tarjolla, mutta lammaselinkeinon monimuotoisuutta tuovat esiin paikalla olevat useat lammastalouden edustajat.
Joulumarkkinoilla voi myös saada esimakua tulevasta valofestivaalista ja siten helpotusta talven pimeyteen. Valofestivaali Lux Archipelago valaisee Paraisten kaupungin marraskuussa 2017.
Lisäksi Fredrikan tuvalla voi tavata Paraisten tämän vuoden lucia-neito Malin Wahteran.
PK