Ensimmäiset harjoitukset jo joulukuussa

Lasse Nummelin ja Folke Lindström uudessa hallissa. Kuva: Kim Lund.
Lasse Nummelin ja Folke Lindström uudessa hallissa. Kuva: Kim Lund.
Pitkäaikainen hallipula Paraisilla helpottaa vihdoinkin. Tiistaina Optimakersin entiset teollisuushallit siirtyivät virallisesti Kiinteistö Oy PIF-centerin omistukseen ja käytännön työt toiminnan aloittamiseksi saadaan aloitettua.
Kiinteistöyhtiö on ostanut kaksi, yhteensä 4 200 kerrosneliön kokoista hallia Optimakersion konkurssipesältä 440 000 euron hintaan. Kauppaan sisäältyy myös 2,1 hehtaaria maata ja 2 000 kerrosneliötä käyttämätöntä rakennusoikeutta. Kauppahinnan ohella halliyhtiö uskoo suurin piirtein samansuuruisen summan uppoavan hallien muuntamiseksi harjoituskäyttöön.
Hallit tullan korjaamaan etapeittain siten, että ne ovat valmiina viimeistään syksyllä 2017. Ensimmäiset harjoitukset pressuhallissa suunnitellaan pidettäväksi jo joulukuussa, toteaa kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja ja projektijohtaja Lars Nummelin.
– Hallit hyödyntävät koko seuraa ja voimme samalla laajentaa toimintaa. Nappulaliigan mukaantulo on hyvä asia, tästä hyötyvät kaikki jaostot mahdollisesti hiihtoa ja suunnistusta lukuun ottamatta, toteaa Piffenin puheenjohtaja Folke Lindström.
Muutkin tahot voivat hyötyä halleista. Ajatuksena on vuokrata tiloja myös muiden lajien edustajille, kuten esimerkiksi sulkapallo-, tennis- ja pöytätennisharrastajille.
Kiinteistöyhtiö neuvottelee myös paikallisen toimijan kanssa noin 650 neliön kellaritilan vuokraamisesta toisesta hallista. Myös osa toimistotiloista tullaan vuokraamaan ulkopuolisille.
Ydintoiminta tulee perustumaan harjoitteluun, liikuntaan ja kilpailutoimintaan, mutta Nummelin ei myöskään sulje pois mahdollisuutta järjestää muita tapahtumia halleissa. Näyttelyt, konsertit ja tanssit voivat hyvin löytää täältä itselleen uuden kodin.
– Meillähän on Paraisten suurin konserttisali ja vanhana Maalaispirssi-intoilijana Pirssitanssien järjestäminen täällä tuntuisi hyvältä vedolta, Nummelin sanoo.
Lauantaina kello 10 halleilla järjestetään talkoot, osoitteessa Sivutuuli 16. Kaikki ovat tervetulleita auttamaan hallien siistimisessä.
Kim Lund
02 274 9996/kim.lund@aumedia.fi
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi