Finbyn frisbeegolfrata uuteen uskoon

kolme miestä töissä
SC JPS:n Patrik Skärström (oik.), Mika Männikkö ja Tomi Lanne väylän 10 tiin parissa.

Elokuun aikana Finbyn frisbeegolfkentällä käyneet ovat varmasti huomanneet, että radalla on tehty merkittäviä parannustöitä.

Yhteensä 12 väylällä on uudet heittopaikat ja uusitut väyläkortit. Työt ovat paikallisen urheiluseura SC JPS:n käsialaa, sillä seura on solminut viiden vuoden yhteistyösopimuksen Paraisten kaupungin kanssa väylien ylläpidosta.

Sopimukseen sisältyy myös kehitystyötä. Ensisijaisesti sopimus kattaa Finbyn radan, mutta mahdollisuuksien mukaan myös Keskuspuiston ”koululaisrataa” saatetaan ehostaa jonkin verran.

Kentällä pelattiin noin 22 000 kierrosta

Finbyn radan suosiosta ei liene epäilystä, sillä viime vuoden aikana toiminnassa olleen laskurin mukaan kentällä pelattiin arviolta noin 22 000 kierrosta.

JPS:n Tomi Lanne, Patrik Skärström ja Mika Männikkö toteavat radan olleen ehostuksen tarpeessa.

Samalla seura on perustanut frisbeegolfjaoston ja harkitsee mahdollisuutta aloittaa säännölliset viikkokisat radalla, mahdollisesti jo tänä syksynä mutta viimeistään ensi keväänä.

– Ajatus syntyi oikeastaan jo muutama vuosi sitten, ja kun saimme kuulla kaupungin etsivät yhteistyökumppania, aloimme keskustella asiasta. Seura oli jo jonkin aikaa miettinyt toiminnan laajentamista salibandystä, joten tämä tuntui luontevalta askeleelta kun moni meistä harrastaa lajia, Skärström kertoo.

– Frisbeegolf on aivan jokaiselle sopiva laji. Kun olemme olleet kentällä uusimassa heittopaikkoja, kaikenikäiset ovat tulleet kiittämään tekemästämme työstä, Männikkö sanoo.

Ensimmäiset raivaukset metsässä tehtiin jo kesäkuussa

Kaupunki on vastannut maantäyttöpuolen töistä ja yhteistyö seuran kanssa on talkoolaisten mukaan sujunut hyvin.

Ensimmäiset raivaukset metsässä tehtiin jo kesäkuussa, mutta näkyvämmät toimenpiteet on tehty elokuun puolella.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna neljälle väylälle saatiin uudet heittopaikat ja viime viikonloppuna myös loput Finbyntien itäpuolella sijaitsevista väylistä (yhteensä 12 väylää) saivat uudet heittopaikat ja opasteet.

Hiihtostadionin puolella olevat kuusi väylää tullaan lähivuosina siirtämään sieltä pois, joten siellä tullaan tässä vaiheessa ainoastaan uusimaan opasteet ja matot.

– Meillä on jo jonkin verran ajatuksia siitä, miltä siirrettävät väylät voisivat tulevaisuudessa näyttää, mutta tarkemmasta aikataulusta emme vielä osaa sanoa mitään, Skärström toteaa.

Väylät siirtynevät kuitenkin uuteen paikkaan viimeistään vuoden 2025 aikana.

– Toivomme että mahdollisimman moni haluaa pelata huolletulla radalla, mutta samalla toivomme kunnioitusta tekemäämme työtä kohtaan. Toivottavasti rata saisi olla ilkivallalta rauhassa, Lanne sanoo.

Lauantaina talkooväki ahersi väylien 10, 7 ja 5 parissa.

Puutavara on sahattu etukäteen mittoihinsa, mutta varsinainen rakennustyö tapahtui paikan päällä.

– Jonkinlaiset portaat väylien 8 ja 9 väliin olisi myös hyvä saada aikaiseksi, mutta saa nähdä jos ehdimme, Skärström toteaa.

– Olemme myös miettineet uutta pyörätelinettä, jonkinlaista palautelaatikkoa sekä löytökiekkojen palautuspistettä.

Mikael Heinrichs

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*